Tekenles in Apeldoorn en Amersfoort

Wat gaan we doen

Tekenen leren hoeft niet moeilijk te zijn. In deze tekenles in Apeldoorn of Amersfoort, leer je met een snelle methode op papier te zetten wat je ziet. De eerste (proef) les is gratis!

Tekenen is vooral kijken. Mensen en voorwerpen bekijken zoals je al lang niet meer gedaan hebt. En dat ook nog vastleggen met potlood op papier. Daar draait het allemaal om in de tekencursus.

Bij deze tekencursus, gebaseerd op de principes van Leonardo da Vinci, leer je kijken naar voorwerpen, mensen en jezelf. Met verschillende technieken kun je in korte tijd op papier zetten wat je ziet. Je zult versteld staan van je eigen tekenvaardigheden, zelfs als je denkt niet te kunnen tekenen.

Cursisten zijn verrast door de snelle methode en de tekeningen die zij kunnen maken. Ze zijn op een andere manier gaan kijken en hebben hun creativiteit herontdekt. Dit doen we door anders te leren denken, als je aan het tekenen bent. Eigenschappen als taal en logisch denken zetten we op een lager pitje. Creativiteit en gevoel krijgen dan meer de overhand, we maken je weer even kind. Een aanrader voor wie denkt vast te zitten in denkpatronen en die oplossingen vanuit een andere hoek wil benaderen. Deze lessen zijn dan ook zeer geschikt voor bijvoorbeeld ondernemers, mensen die werkzaam zijn in marketing en communicatie, maar natuurlijk ook voor mensen die gewoon weer kind en kunstenaar willen zijn.

Waar en wanneer

Start Op afspraak
Locatie Nader te bepalen
Start Op afspraak
Locatie Dovenetel 21, 7322 DM Apeldoorn

In Apeldoorn
maandagavond van 20.00 – 22.00 uur
dinsdagavond van 20.00 – 22.00 uur
woensdagochtend van 10.00 – 12.00 uur
woensdagavond van 20.00 – 22.00 uur

Start Op afspraak
Locatie Avu Kunstkader, Nijverheidsweg-Noord 90, 3812 PN Amersfoort

In Amersfoort:
vrijdagmiddag 13.00-15.00 uur

Georganiseerd door


Peter ten Lohuis

Mijn cursussen