Workshop edelsmeden
10 van 10
Op basis van 1 beoordeling.

Workshop edelsmeden

Wat gaan we doen

Een workshop edelsmeden

In een workshop edelsmeden van +/- 4 uur ga je met diverse technieken een zilveren ring of ander sieraad maken. In mijn atelier heb ik diverse voorbeelden die gemaakt kunnen worden. Het is ook mogelijk daar een variatie van te maken of zelfs een heel eigen idee maken. Wel zijn door het tijdsbestek de mogelijkheden iets beperkt. Na het afwerken nemen de deelnemers een uniek en mooi zilveren sieraad als blijvende herinnering mee naar huis.

Tijdens de workshop staat er wat te snoepen en te drinken klaar.

De kosten voor een workshop van ongeveer 4 uur zijn € 50,- pp exclusief materiaalkosten.
De materiaalkosten liggen gemiddeld rond de € 15.- aan zilver.
In overleg kan ik ook een workshop edelsmeden voor een korter/langer tijdsbestek verzorgen. De mogelijkheden en de kosten worden dan aangepast.

Waar en wanneer

Start Op afspraak
Locatie Zuideinde 74, Koog aan de Zaan

De workshop geef ik op afspraak

Georganiseerd door


Marja Schilt
Edelsmid

Mijn cursussen

Beoordelingen


10 van 10
Hetty,

Ik ben Hetty Brunekreef en werkzaam als managementassistente bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam.
Sinds een vijftal jaren houd ik me bezig met edelsmeden. Na een workshop bestaande uit drie kennismakingslessen van 2 uur was ik volkomen verslingerd aan het zelf maken van sieraden. Ik stond er versteld van dat je tijdens 3 lessen al echt een sieraad kan maken.
Nu werk ik wekelijks in een doorlopende workshop een ochtend bij edelsmid Marja Schilt in Koog aan de Zaan (www.marjaschilt.nl). Thuis heb ik een kleine werkplek waar ik ook wat kan doen, maar werken in Koog aan de Zaan heeft mijn voorkeur. Daar krijg ik de deskundige begeleiding van Marja bij het uitwerken van mijn ideeën en bij de uitvoering en is al het gereedschap waar ik gebruik van kan maken voor handen.
Het is uitdagend om bij Marja Schilt een workshop te volgen. Je maakt niet allemaal eenzelfde sieraad, maar ieder gaat met je eigen ideeën en creativiteit aan de gang.
Zo laat ik me soms inspireren door gebruiksartikelen en maak sieraden van zilver, half edelstenen en verwerk ook andere materialen als hout, RVS, rubber, kralen. En dat kan allemaal bij Marja.
Een workshop of een doorlopende workshop zoals ik bij Marja volg is ook heel ontspannend. Je bent zo geconcentreerd bezig dat je de hele wereld om je heen vergeet. Daar kan geen yoga les tegenop!