Masterclass Happy Process

Wat gaan we doen

Masterclass Happy Process
Klanten gelukkig maken en werken met plezier

Bedenk je wel eens hoe lang iemand nog klantvriendelijk kan blijven, terwijl de computer dagelijks uitvalt? Je kunt mensen blijven vertellen dat ze gelukkig moeten zijn, maar laten de processen van jouw organisatie dat wel toe? Hoe kan het geluk van jouw medewerkers bijdragen aan goede processen? Maken goede processen mensen altijd gelukkig?

Onze stelling is dat plezier in het werk alleen mogelijk is als ook de processen binnen de organisatie dat ondersteunen. En andersom; goede processen zijn op zichzelf niet voldoende voor de vitaliteit van een organisatie. De kunst is om als teamleider of manager al het potentieel aan te boren. Hoe ga je meer halen uit het talent van je medewerkers?
In een masterclass van een middag krijg je inzichten en tools aangereikt om de klant én de medewerkers centraal te stellen. Je ziet in hoe je organisatie kan focussen op activiteiten die een toegevoegde waarde voor de klant leveren. Dit gedachtegoed wordt LEAN genoemd. We gaan je uitleggen hoe je LEAN kunt toepassen en je medewerkers met meer plezier kan laten werken.
En er is meer… We koppelen psychologische theorieën over geluk aan de LEAN praktijk en laten je de kracht van dat model ervaren in deze masterclass.

Programma
Het programma bestaat uit de volgende onderdelen die op een zeer interactieve manier worden gehandeld:

  • Praktisch aan de slag: Basiselementen van Lean
  • Hoe kun je continu processen verbeteren in een organisatie
  • PERMA: Score op verschillende gelukselementen
  • Intrinsieke motivatie: autonomie, persoonlijke ontwikkeling en betekenisgeving
  • Integratie Lean & Geluk: het vitaliteitskwadrant.

Resultaat
Na deze masterclass weet je:

  • Hoe met Lean de processen in een organisatie verbeterd worden
  • Wat de verschillende gelukselementen zijn
  • Waarmee medewerkers te motiveren zijn
  • Hoe een organisatie vitaal kan worden

Bij de masterclass ontvang je een reader met theorie en praktische toepassing daarvan.

Doelgroep
De masterclass is ontwikkeld voor managers of degene die zich daarin willen ontwikkelen.

Praktische zaken
De masterclass wordt gehouden op dinsdag 14 april op een centrale locatie in Utrecht. Voor optimaal rendement van de masterclass is er plaats voor maximaal 12 deelnemers.

Investering
Je investeert tijd: de masterclass start om 13:00 en duurt tot 17:00. In het programma zit voldoende pauze. De financiële kosten bedragen Euro 249,00 (exclusief BTW, inclusief locatie en koffie of thee). Boek je vóór 14 maart 2015, dan krijg je 15% korting.

Docenten
Maarten Nijman is Lean Six Sigma expert (Master Black Belt) en sinds 2006 betrokken bij verbetertrajecten. Hij heeft ruim honderd mensen opgeleid en gecoacht in Lean of Lean Six Sigma.

Michiel Hobbelt is sociaal psycholoog en geluksexpert, onderzoeker en trainer bij organisatie & adviesbureau Duurzaam Geluk.

Georganiseerd door


Michiel Hobbelt
Sociaal Psycholoog

Mijn cursussen