Training Duurzaam Geluk

Wat gaan we doen

Training Duurzaam Geluk
Een gelukkig leven leiden op een duurzame manier.

We leven in één van de welvarendste landen ter wereld. Maar er is een probleem: De ecologische voetafdruk van Nederland is ongeveer drieënhalf keer van wat de aarde kan opbrengen. Een verdere groei van de welvaart heeft steeds minder invloed op ons geluk, terwijl deze groei wel een steeds grotere impact heeft op onze planeet. Waarom blijven we ons dan richten op meer welvaart en kiezen we niet bewust voor meer geluk? Kun je bescheidener en duurzamer leven en gelukkig zijn? Hoe kan ik gelukkiger worden? Welke kenmerken van ons gedrag zorgen zowel voor een duurzame als een gelukkige levensstijl?

Doelgroep

Iedereen die duurzaamheid belangrijk vind en tegelijkertijd een gelukkig leven wil lijden.

Programma

Veel mensen vinden duurzaamheid belangrijk, maar zijn bang dat ze zichzelf tekort doen door duurzaam te gaan leven. Herken jij je daarin? Er wordt vaak gedacht dat een duurzaam leven en een gelukkig leven niet samen gaan. Maar is dit wel zo?

  • Wat is geluk? En de maakbaarheid van geluk
  • De wetenschap van geluk
  • Big five
  • De kracht van een duurzaam leven

Tijdens de training wordt er op luchtige manier stilgestaan bij de betekenis van geluk voor de deelnemers. Er is veel ruimte voor gesprek, reflectie, humor en oefeningen om betekenis van geluk voor jou te ontdekken.

Praktische zaken

De training bestaat uit drie avonden van 19.30-21.30 en wordt gehouden op de woensdagen 22 april, 29 april en 13 mei bij Duurzaam Geluk, op een centrale locatie in Utrecht (10 min lopen van Utrecht Centraal). Voor optimaal rendement van de training is er plaats voor een beperkt aantal mensen.

Investering

Je investeert tijd: de cursus start om 19.30 en duurt tot 21.30. In het programma zit voldoende pauze. De financiële kosten bedragen 79,- Euro in totaal voor de drie avonden (exclusief BTW, inclusief locatie en koffie en/of thee).

Trainer

Michiel Hobbelt is sociaal psycholoog, geluksexpert, onderzoeker en trainer bij organisatie & adviesbureau Duurzaam Geluk.

Reactie van deelnemer Rob Versfeld (Tatasteel)
'Michiel is zeer geïnspireerd geraakt door dit onderwerp tijdens zijn studie en uit zijn workshop blijkt dat hij sindsdien zeer leergierig alle literatuur over geluk in combinatie met duurzaamheid tot zich neemt. Zijn presentaties zijn zeer levendig, onderbouwd met duidelijke sheets en hij gaat een open discussie aan om te zien of de theorie van verschillende auteurs kloppen en tot 1 geheel te smeden is.

Het sterke vind ik dat hij geen geitenwollen sokken aan heeft en geluk als middel gebruikt om mensen te overtuigen dat ze milieuvriendelijk kunnen leven, maar dat hij objectief naar de relatie tussen de twee onderwerpen zoekt waarbij wetenschappelijk onderzoek de basis van zijn standpunten is. Dit zonder in het moeras van wetenschappelijke methoden weg te zakken, maar door de kernpunten ervan bij elkaar te zetten.’

Georganiseerd door


Michiel Hobbelt
Sociaal Psycholoog

Mijn cursussen