Schrijfcursus: innerlijk pelgrimeren

Wat gaan we doen

Jaarlijks gaan veel pelgrims op pad. Velen om opnieuw in contact te komen met zichzelf, op zoek naar antwoorden op (levens)vragen en te ontdekken wat nu echt van belang is in hun leven. Er is ook een andere manier om te pelgrimeren. Niet te voet, maar met je pen.

Tijdens innerlijk pelgrimeren gaat het er niet om een heiligdom van steen te bereiken, maar reis je al schrijvend door je innerlijke landschap en leer je weer te luisteren naar de stem van je hart. Zo ontdek je een bron in jezelf van rust en energie, waar je steeds naar terug kunt keren. Voordeel van deze manier van pelgrimeren is dat je niet drie maanden van huis bent. Zo kun je de lessen en ervaringen meteen in je leven toepassen.

De pelgrimstocht bestaat uit vijf bijeenkomsten
Tijdens de bijeenkomsten krijg je verschillende creatieve (schrijf)oefeningen aangereikt die je op weg helpen en inspireren. De bijeenkomsten zijn verspreid over drie maanden. Zo kun je de tijd nemen voor je pelgrimstocht en sta je langer stil bij wat er in jou om aandacht vraagt. Om geïnspireerd te blijven tijdens je pelgrimstocht ontvang je diverse wegwijzers. Je schrijft dus niet alleen tijdens de gezamenlijke bijeenkomsten, maar ook tijdens de weken dat we elkaar niet ontmoeten. Net als een gewone pelgrim maak je kilometers, alleen maak jij ze op papier.

Onderweg is er aandacht voor thema’s als vertrekken, reisgenoten, verlangens, je hart als kompas, ritme, je levensverhaal, op adem komen, verdwalen en thuiskomen.

Wat levert innerlijk pelgrimeren je op:
Rust, energie en creativiteit, een moment voor je zelf, ruimte voor verwondering en vernieuwing, stil staan bij wat speelt in jouw leven en concrete, creatieve wegwijzers waarmee je luistert naar wat je hart je ingeeft en stilstaat bij wat wezenlijk voor je is.

Georganiseerd door


Wendy Smit

Mijn cursussen