Verhaal/Beeldtaal

Wat gaan we doen

Verhaal/Beeldtaal is een kunsttraject naar de kern van jouw verhaal

Ben jij kunstenaar en wil je met je beeldend werk jouw eigen verhaal vertellen? Met collega’s praten over kunst? Ontdekken waar jouw inspiratie uit voort komt en hoe je die verbeeldt? Zien hoe jouw werk zich verhoudt tot de kunstwereld en waar je het ’t beste presenteert? Dan is het kunsttraject Verhaal/Beeldtaal iets voor jou.Werkwijze:
De kracht van dit traject zit in de collectieve bijdrage van de kunstenaars. We gaan met elkaar op zoek naar de kern van ons verhaal, bespreken elkaars werk aan de hand van beeldanalyses en kijken naar het verloop van ieders werkproces. Door een atelier-, galerie- en museumbezoek bepalen we onze eigen positie in de kunstwereld en versterken deze. We filosoferen over de essentie van kunst, lezen over de schoonheid in de kunst en kijken kritisch naar de kunstgeschiedenis. We schrijven een kunstenaarsstatement over ons werk en leren het op de juiste manier presenteren. Ter afsluiting van het kunsttraject wordt een expositie georganiseerd.

De kern van jouw verhaal:
De discussies, vragen en opdrachten dagen je uit om op zoek te gaan naar jouw inspiratie en drijfveren. Waar sta ik voor met mijn kunst? Wat wil ik uitbeelden? Waar vind ik inspiratie en hoe vertaal ik deze? Welke beeldtaal gebruik ik daarvoor? Waar sta ik nu in de kunstwereld en waar wil ik volgend jaar staan? Wil je antwoorden op al deze vragen? Neem dan deel aan het traject Verhaal/Beeldtaal en maak jouw statement met je beeldend werk!Doel:
Tijdens de 24 bijeenkomsten, die op zaterdagochtend plaatsvinden, word je begeleid om jouw beeldend werk steviger neer te zetten, in context te brengen met onderwerpen uit het heden en verleden en je eigen plek te veroveren in de kunstwereld.


Locatie
:
Sein Vormgeving

Hooisteeg 4

5141 KH Waalwijk


06-21858387 (Nicolette Peters)

Start:
Het traject Verhaal/Beeldtaal zal zaterdag 2 september 2017 om 10.00 uur van start gaan bij de aanmelding van minimaal vier deelnemers. Elke week is er een bijeenkomst, rekening houdend met de schoolvakanties.Deelname:
Om je aan te melden voor het kunsttraject stuur je me een bericht. Vermeld daarin je naam, adres en woonplaats en de kunstvorm die je beoefent. Vul dit aan met een korte motivatie voor jouw deelname. Je wordt dan uitgenodigd voor een intake gesprek, waar je aan de hand van je beeldend werk je motivatie kunt toelichten.Kosten:
Voor deelname aan het kunsttraject betaal je € 395,00. Dit is inclusief koffie en thee, atelier- en galeriebezoek, vaste begeleiding door beeldend kunstenaar Nicolette Peters en een aantal gastdocenten. BTW en entree voor het museum zijn hier niet bij inbegrepen.

Georganiseerd door


Nicolette Peters
Beeldend kunstenaar en creatief ondernemer bij Sein Vormgeving

Mijn cursussen