Latte art - Barista workshops in Amsterdam

Wat gaan we doen

Barista en latte art workshops in Amsterdam, voor: de thuis barista, de horeca barista, geïnteresseerden in koffie en evenementen/uitjes.

Welkom bij Baristapoint barista workshops. Het punt waar proffessionaliteit, zielvolle ambachtsbeoefening, creativiteit, zintuigelijke sensatie en presentatie synoniemen zijn voor koffie maken. Bij ons kunt u trainingen/cursussen/workshops volgen die u zullen doen uitblinken als barista.

De cursus bestaat uit twee delen: espresso deel en latte art deel. In de eerste deel leer je espresso "begrijpen" en gaan we veel in de praktijk aan de slag op professioneel niveau om alle mogelijkheden uit de bonen de maler en de espresso apparaat te halen en dus niet alleen de perfecte espresso te maken, maar ook met de smaken te spelen (bij zelfde bonen, zelfde machine en zelfde maler (zelfs bij een zelfde maling!). Ook maling, branding van de bonen en andere technische aspecten komen aan de orde.
Wij demonstreren en leggen het een en ander uit en dan gaan we in het praktijk aan de slag, waarbij wij de cursisten assisteren en corrigeren totdat iedereen een perfecte verse espresso kan maken die je in Italië tegen komt.
Dit is het fundament voor alle soorten koffie en is heel erg nuttig en onmisbaar voor iedereen die met een professionele espressomachine werkt.
Na een pauze gaan we door met het latte-art gedeelte.
Hierin gaan we veel praktijk doen om zo romig, stevig toch soepel mogelijk schuim (microfoam) te maken die een heerlijke structuur heeft en lekker zoet van smaak is. En natuurlijk latte art: mooie plaatjes in de cappuccino schenken.
Wij assisteren en corrigeren veel hierbij. Totdat iedereen het kan.

Deze curusus is verder geoptimaliseerd om jou als thuisbarista of koffieliefhebber een grote stap richting het maken en te leren proeven van "echte" professionele espresso en latte's.

Georganiseerd door


Ramon Kailani
Barista

Mijn cursussen