Vertellen vanuit hart en ziel

Wat gaan we doen

Vertellen vanuit hart en ziel

Verhalen vertellen is zó mooi! Na een vertelling hoor ik mensen vaak zeggen: ‘oh, dit verhaal ging over mij!’ Of ‘wat heerlijk, ik zat er helemaal in’, of, ‘ik voelde me even weer als een kind, waarom wordt er niet vaker verteld?’
Tja, waarom niet?

In verhalen reis je naar oorden waar je (n)ooit bent geweest.
Je beleeft dingen waar je (n)ooit van droomde.
Je doet dingen die je (n)ooit hebt gedurfd.
Vertellen kun je leren en het is volgens mij een van de mooiste manieren om mensen met zichzelf en met elkaar te verbinden.

In de Vertellen vanuit hart en ziel krijg je alle aspecten van het verhalen vertellen aangereikt. We kijken naar de bronnen van verhalen.
We onderzoeken de structuur van verhalen zodat ze eenvoudig kunnen worden ‘ingestudeerd’.
We kruipen in het verhaal en zetten al onze zintuigen open. Zo ervaren we zelf hoe het is om de koning in het verhaal te zijn, of de beer, of de domoor. We onderzoeken hun verschillende perspectieven en emoties.
Natuurlijk besteden we alle aandacht aan onze presentatie: hoe kom je op, hoe maak je contact met je publiek zonder jezelf daarin te verliezen. Zo oefenen we met een door jou zelf gekozen verhaal.
In de vierde bijeenkomst presenteren we aan elkaar een verhaal.

De cursus gaat niet alleen over verhalen vertellen, het gaat vooral ook over jou. Het is een heel mooie, vrolijke en zachte manier om veel over jezelf te ontdekken: waarom kies ik dit verhaal, waarom kies ik dit standpunt in het verhaal, welke visie heb ik, hoe sta ik voor een groep, hoe kom ik over en hoe wil ik overkomen?
Deze cursus bereidt je dan ook heel goed voor op eventuele (zakelijke) presentaties, zowel inhoudelijk als qua vorm.

De cursus is gestructureerd en doelgericht opgebouwd, maar er zitten voldoende speelse elementen in waardoor er veel plezier beleefd kan worden.

Praktisch
De cursus wordt gegeven op vier dinsdagavonden: 12 mei, 19 mei, 26 mei en 2 juni,
19.30 - circa 21.30 uur in ons eigen kleine, sfeervolle theatertje Atelier Winterdijk30b, aan de pittoreske Winterdijk 30b, 5141 KE Waalwijk.
Het pand is eenvoudig bereikbaar. De grote parkeerplaats aan de Taxandriaweg ligt praktisch voor de deur en is gratis.
Cursuskosten: € 95,00, incl. alle materialen, koffie/thee, iets lekkers en al het leerzaams en al plezier.

Van harte welkom!

Georganiseerd door


IngerMarlies Leeuwenburgh
Verhalenverteller, counselor en healer

Mijn cursussen