Je eigen gedachten onderzoeken

Wat gaan we doen

Je eigen gedachten onderzoeken
Stel je voor, je hebt een nieuwe relatie. En hij/zij doet fanatiek aan sport op zaterdagmiddag. Je vind dat leuk en bent zelfs een paar keer mee gegaan. Maar jij besteed je tijd liever toch anders op zaterdagmiddag met je nieuwe liefde. Je nieuwe liefde zegt echter, nee! Zaterdag doe ik aan sport.
Vaak denkt men dat de nee wordt aangenomen, maar het is vaak het begin van het lijden. Want wat zegt deze nee. Houd hij/zij niet meer van mij? Ben ik niet voldoende? De realiteit laat zien dat deze gedachten over de nee vaak gezien worden als realiteit. En daar wordt dan naar gehandeld. Je gaat op zaterdag mokken, want je nieuwe liefde gaat sporten en dat houdt inmiddels in voor jou dat hij/zij jou niet belangrijk genoeg vindt. Terwijl ik werkelijkheid er niets veranderd is. Je partner gaat sporten, niets meer en niets minder. Als wij onze eigen gedachten onderzoeken, komen we erachter dat er misschien wel een diepere angst achter schuil gaat. Ik ben bang om je kwijt te raken, daarom wil ik op zaterdag tijd met je doorbrengen. Als je tot die ontdekking komt, dan kan je handelen met de juiste informatie, namelijk je eigen angst. En niet je boosheid dat je liefde gaat sporten.

Tijdens de workshop doen we een aantal laagdrempelige oefeningen, waarin we samen gaan onderzoeken of wij last hebben van belemmerende overtuigingen in ons denken. En hoe we deze kunnen oplossen. Een leuke, ontspannen workshop, maar met een verbluffend resultaat.

Het enige wat je nodig hebt is een open geest!

Georganiseerd door


Karin Beverwijk

Mijn cursussen