Training NatuurWijzer

Wat gaan we doen

Training NatuurWijzer
In deze praktische training leer je alles over NatuurWijs en het werken als NatuurWijzer. De training is opgebouwd uit drie blokken van twee dagen en een praktijk stage van drie dagen. Naast verdieping in je eigen relatie met natuur en verschillende werkvormen voor natuurbeleving leer je stapsgewijs hoe je een NatuurWijs-programma kunt samenstellen en uitvoeren. Je kunt NatuurWijs toepassen in korte buitenlessen, naschoolse activiteiten, hele buitendagen en zelfs in een complete leerlijn natuur voor groep 1 t/m 8. Je leert werken met hart-hoofd-handen-activiteiten en met de didactische basis van NatuurWijs: de concept-contextbenadering. Daarnaast leer je basistechnieken voor het begeleiden van groepen kinderen. Je ontvangt een uitgebreide NatuurWijs-handleiding en leert alles over het werken als NatuurWijzer.

NatuurWijs-stage
Gekoppeld aan de training is een driedaagse NatuurWijs-stage onder begeleiding van een mentor, waarbij je alles wat je geleerd hebt in de praktijk gaat brengen. In overleg met de leerkracht van je stageschool en je mentor stel je zelf een NatuurWijs-programma op en verzorg je drie buitendagen met een schoolklas in de natuur.

Voor wie?
De training is bedoeld voor mensen met aantoonbare natuurkennis en een passie voor kinderen en/of onderwijs.

Wat levert de training je op?

  • Inzicht in en verdieping van je eigen verbinding met de natuur;
  • Het kunnen toepassen van de NatuurWijs-didactiek en –werkwijze;
  • Het leren vertellen van verhalen;
  • Het kunnen samenstellen en uitvoeren van een NatuurWijs-programma, van korte buitenles tot leerlijn;
  • Vaardigheden in het omgaan met groepen kinderen in de natuur;
  • Feedback op je werkwijze en uitvoering in de praktijk.

Na het succesvol afronden van de training en de stage ontvang je het NatuurWijzer-certificaat en kun je onder bepaalde voorwaarden tegen betaling aan de slag als NatuurWijzer. Je bent zelf verantwoordelijk voor het zoeken van scholen, maar als wij een aanmelding binnen krijgen in jouw buurt, sturen we die naar je door.

Data 2015
De negendaagse training NatuurWijzer bestaat uit zes trainingsdagen (drie workshops van twee dagen) en een stage van drie buitendagen met een schoolklas. De training wordt in 2015 twee keer gegeven (startdatum 9 februari of 11 juni).

Georganiseerd door


NatuurWijs

Mijn cursussen