Training Spirit-of-Nature gids

Wat gaan we doen

Spirit of Nature-gids
Een Spirit of Nature-gids verlaat de gebaande paden en gaat een stap verder in het laten ervaren van verbinding met natuur. Wederkerigheid is hierin van belang. Als gids creëer je een basis waarbinnen spontane, intuïtieve ontmoetingen in de natuur kunnen plaatsvinden.

Training Spirit of Nature-gids
De Spirit of Nature-gids-training leert je groepen volwassenen te begeleiden in de natuur vanuit verbinding, intuïtie en verwondering. Tijdens de training leer je jezelf op een diep niveau te (her)verbinden met natuur. Je leert onder andere werken met gronden, visualisaties, begeleide meditaties, waarnemen van energie, gebruik van intuïtie, verhalen vertellen en het ervaren van de natuur met alle zintuigen. Je leert zelf activiteiten bedenken en een programma samenstellen.

Spirit of Nature-gids stage
Gekoppeld aan de training is een dagdeel stage onder begeleiding van een mentor. Je stelt zelf een Spirit of Nature-programma samen en zoekt deelnemers. Wat je geleerd hebt kun je nu in de praktijk brengen. Je mentor zal je daarbij ondersteunen en geeft je feedback op je programma en op de uitvoering daarvan.

Voor wie?
De training is geschikt voor boswachters, natuurgidsen, coaches of anderen die groepen op een intuïtieve manier willen begeleiden in de natuur.

Wat levert de training je op?

  • Inzicht in en verdieping van je eigen verbinding met de natuur;
  • Het leren vertellen van verhalen;
  • Het leren uitvoeren van visualisaties en begeleide meditaties in de natuur;
  • Het kunnen inpassen van spontane, intuïtieve ontmoetingen in de natuur tijdens excursies;
  • Het leren bedenken en uitvoeren van Spirit of Nature-activiteiten;
  • Vaardigheden in het begeleiden van groepen;
  • Feedback op je werkwijze en uitvoering in de praktijk.

Data 2015
De zes-en-een-halfdaagse training Spirit of Nature-gids bestaat uit drie workshops van twee dagen plus een stage van een dagdeel. De training wordt in 2015 twee keer gegeven (startdatum 9 februari of 11 juni). De cursusdagen zijn van 9:30 tot 17:00.

Georganiseerd door


NatuurWijs

Mijn cursussen