Cursus studio-portretfotografie

Wat gaan we doen

Heb je een passie voor fotograferen van mensen? Doe dan nu mee met deze cursus van 5 avonden in mijn studio in Zwijndrecht (Makkelijk bereikbaar - achter het station + voldoende gratis parkeerruimte).
Investeer in kennis en visie, in plaats van steeds duurdere apparatuur...

Voor wie?
Je bent al wat langer bezig met fotografie en vindt het leuk om mensen in beeld te brengen.

Wat moet je van te voren weten?
Je hebt een basiskennis van digitaal fotograferen. Sluitertijd, diafragma en ISO waarde zijn geen onbekende begrippen, maar hoe haal je nu het beste uit je camera? Hoe maak je gebruik van het histogram bij het goed belichten van een foto? Naast deze technische zaken gaan we ook in op compositie, vlakverdeling, kleur, licht, zichtlijnen en vele andere bouwstenen van je foto. De creatieve kant van fotograferen.

Wat moet je meenemen?
Voor deze cursus dien je in het bezit te zijn van een digitale spiegelreflexcamera, uitgerust met een flitsschoen. Een opzetflitser is makkelijk maar niet direct nodig.
Je mag je eigen model meenemen.

Wat kun je na afloop?
Je hebt een dieper inzicht gekregen over hoe je met behulp van de drie vaste begrippen sluitertijd, diafragma en ISO-waarde het licht kunt beteugelen. Je hebt verschillende manieren van uitlichten van modellen onder de knie, zowel met één lichtbron als met meerdere. Tevens wordt er aandacht aan de techniek van het ‘afzwarten’ besteed. Je kunt je model regisseren en je bent in staat om diverse klassieke en journalistieke portretten te maken.

Vervolg?
Als je deze workshop leuk hebt gevonden kunnen we bijvoorbeeld aan een workshop “op maat” denken. Of ga mee op pad met de fotograaf om portretten op straat te maken: “Mensen fotograferen zonder slag of stoot”. Of wat zou je denken van landschapsfotografie in de workshop “Natuurfotografie in het drukke Holland?”

Alle workshops worden in kleine groepen gegeven voor een optimale, individuele begeleiding.

Georganiseerd door


Mark Isarin

Mijn cursussen