Workshop Landschaps- en natuurfotografie

Wat gaan we doen

Natuurfotografie in het drukke Holland? Kan dat?
Voor de natuurliefhebber die er niet voor terugdeinst om vroeg uit de veren te komen…

Voor wie?
Je bent een natuurliefhebber en wilt (dieper) ingewijd worden in de natuur- en landschapsfotografie. Je vindt het niet erg om vroeg op te staan en bent daarbij niet bang voor vuile schoenen.

Wat moet je van te voren weten?
Je hebt een basiskennis van digitaal fotograferen. Sluitertijd, diafragma en ISO waarde zijn geen onbekende begrippen. We zetten “ een boom” op over groothoeklenzen, tele-, en macrolenzen. We kijken of het gras ergens anders groener is door verschillende standpunten, locaties en onderwerpen te verkennen.

Wat moet je meenemen?
Je bent in het bezit van een spiegelreflex camera en bij voorkeur een extra lens. Bijvoorbeeld een groothoek objectief. Heb je een statief? Neem het mee! We kijken naar verschillende standpunten, zoeken naar mooie zichtlijnen en proberen mooi licht te vangen.

Wat kun je na afloop?
Je hebt een dieper inzicht gekregen over hoe je met behulp van de drie vaste begrippen sluitertijd, diafragma en ISO-waarde het licht kunt beteugelen, maar naast de techniek nemen we vooral en zeker ruim de tijd om in te gaan op compositie, standpunt, kleur, en andere bouwstenen die het verschil maken tussen een leuk plaatje en een prachtige foto.

Vervolg?
Als je deze workshop leuk hebt gevonden zou je kunnen denken aan een workshop “op maat”. Een waarbij we heel persoonlijk, dieper ingaan op je visie op het fotograferen. Wat wil je vertellen? Wat moet je daarvoor laten zien aan de kijker en wat niet? En tenslotte, hoe leg je dat op de beste en meest krachtige manier vast in een beeld waarvan de kijker zegt: “WOW!!”

Georganiseerd door


Mark Isarin

Mijn cursussen