2 september – Cursus Hand Lettering

Wat gaan we doen

Word je ook zo blij van die hangeschreven motiverende quotes in FLOW magazine? Wil je ook je eigen favoriete quote zo mooi leren tekenen, om op te hangen of als kaartje te versturen?
Kom dan meedoen met de cursus Hand Lettering en maak in 5 lessen een pracht quote en een eigen lettertype. In deze cursus draait het om letters, letters en nog eens letters.
Majken zal haar aanstekelijke enthousiasme voor typografie in de strijd gooien om je op een andere manier naar letters te leren kijken. We gaan aan de slag met handschriften, lettertypes, compositie, contrasten en nog veel meer. We werken via verschillende technieken en oefeningen toe naar jouw eigen quote in handgeschreven letters en je eigen handgeschreven lettertype. Je zal meer leren over wat ‘typografie’, ‘sans’ en ‘serif’ nou eigenlijk betekenen, aan welke regels een letter moet voldoen om leesbaar te zijn, waar ons alfabet vandaan komt en wanneer je welke lettertypes goed kan gebruiken om een interessant en/of helder en leesbaar beeld te maken.
In deze cursus krijg je voldoende oefeningen en handvaten om daarna zelf heerlijk bezig te blijven met het maken van prachtige hand geletterde meesterwerken.

Georganiseerd door


rasalila
yoga- & dansstudio

Mijn cursussen