ééndaagse workshop 'beeldhouwen in hout'

Wat gaan we doen

Wij organiseren eendaagse workshop beeldhouwen in hout.
Als u niet zeker weet of beeldhouwen in hout uw 'ding' is of u wilt een keer kennis maken met het beeldhouwen in hout dan is een eendaagse workshop in hout een mooie gelegenheid dit een keer te proberen.

De opzet van de workshop:
Tijdens de workshop maak je kennis met het materiaal en het gereedschap. We maken tijdens de workshop een houten schaal. Bij het vervaardigen van een schaal leer je bolle en holle vormen steken, snijden in hout, werken met een klopper en het gebruik van de gutsen. M.a.w. je begint de basisvaardigheden in te trainen. Je leert het door het te doen! Natuurlijk streven we ernaar dat na afloop van de workshop iedereen een aardig werkstuk af heeft. Hoe de schaal eruit gaat zien zal afhangen van het hout en je eigen inzet en fantasie.

Uiteraard staat goed materiaal en gereedschap tijdens deze dag ter beschikking. We werken met kloppers, gutsen en raspen. Hoe u met deze gereedschappen om moet gaan zal natuurlijk worden uitgelegd en worden gedemonstreerd. Wij zullen wel heel nauwkeurig de veiligheid in de gaten houden, want scherp is het gereedschap wel!

Van 1 t/m 5 deelnemers wordt de workshop gehouden in het thuis atelier van Maarten Schepers.

Als u een groepje heeft van 6 a 8 mensen dan wijken we uit naar een andere locatie of we komen naar u toe!

De prijs bepalen we dan in overleg! (e.e.a. is afhankelijk van de afstand, catering en evt. huur van de locatie!)

Waar en wanneer

Start Op afspraak
Locatie Zeist
  Er zijn nog 8 vrije plaatsen.

Georganiseerd door


Maarten Schepers
beeldhouwer in hout en docent beeldhouwen in hout

Mijn cursussen