beeldhouwvakantie Frankrijk 'beeldhouwen in hout'

Wat gaan we doen

Beeldhouwen in Frankrijk 2014.

Ook in 2014 zullen we weer 2 beeldhouwweken in Le Douvet gaan verzorgen.

De week zal verzorgd worden van 6 september t/m 13 september Voor deze week zijn 8 plaatsen beschikbaar

Docent en kunstenaar Maarten Schepers werkt voor deze gelegenheid samen met levensgenieters Joop Wassenaar & Cathelijne van Aurich die samen een logeerboerderij runnen in de Charente.

Iedereen kan deelnemen aan deze cursus; jong, oud, beginneling en gevorderde. Maarten begeleidt de deelnemers individueel vanuit de gedachte dat men leert door te doen.

Aankomst in op zaterdagmiddag 6 september op Le Douvet. Zondag is een vrije dag om lekker uit te rusten en de omgeving te ontdekken maar natuurlijk kan de zondag ook gebruikt worden om alvast het hout uit te zoeken en een ontwerp te maken, ook kan men een begin maken aan het te vormen beeld . De andere cursusdagen zijn van maandag t/m vrijdag. Uiteraard kan d egroep (of als induvidu) besluiten om een dagdeel even wat anders te gaan doen. Maarten is in ieder geval 6 dagen aanwezig om met de mensen te beeldhouwen. De cursusweek eindigt op zaterdag 13 september na het ontbijt.

De lestijden op cursusdagen zijn van 9.30 uur tot 12.30 uur en na de lunch, tot ongeveer 16.30 uur.

De eerste ochtend wordt aandacht besteed aan het gebruik van het gereedschap, het materiaal en het vormgeven in hout. De cursist leert hoe verschillende gutsen geslepen en afgewet worden. Tijdens de week komt het slijpen en afwetten vanzelf terug door het werken met het gereedschap.

Mensen kunnen zich laten inspireren door de natuur, door het hout zelf of men maakt een eigen ontwerp voor het houten beeld. Dit ontwerp kan gemaakt worden uit klei of men werkt vanaf een tekening. Het is verstandig om voor aanvang van de cursus hier alvast over na te denken. Nodig is het natuurlijk niet, mensen kunnen ook onbevangen aan een stuk hout beginnen.

De ervaring is dat de meeste mensen na een week een eigen beeld af hebben, sommigen zijn zelfs in staat er twee te maken!

De prijzen voor deze cursusweken zullen het zelfde zijn als in 2013! (de prijzen zijn per persoon):
\- Camping €465,=
\- Slaapzolder €550,=
\- Gite €570,=
\- Chambre d' hote €590,=
Prijzen zijn inclusief:
5 daagse beeldhouwcursus inclusief de benodigde materialen
7 overnachtingen op Le Douvet op basis van volpension
BTW en toeristenbelasting

zie verder www.workshop-express.nl

Georganiseerd door


Maarten Schepers
beeldhouwer in hout en docent beeldhouwen in hout

Mijn cursussen