Schrijven en schapen
8 van 10
Op basis van 1 beoordeling.

Schrijven en schapen

Wat gaan we doen

Zacht gemekker, geruk aan het gras, de scherpe geur van schapenstront...
Er is veel zien, maar vaak nemen we het niet meer waar. We lopen er aan voorbij. Tijdens de schrijfwandelworkshops van Zinexprez word je uitgedaagd anders naar de omgeving te kijken en er op een creatieve manier woorden aan te geven.
Eén van de favoriete wandelingen is ‘Schrijven en schapen’. Tijdens de wandeling bezoeken we ergens in het Gooi de schaapskudde van het Goois Natuur Reservaat. We observeren de herder, honden en kudde. Je hoeft alleen maar je zintuigen te openen en de inspiratie waait als het ware naar binnen.
Dan trekken we ons terug om de indrukken om te zetten in stukken tekst. De schapen hebben ons geïnspireerd en de pen doet de rest.

Startlocatie:
De locatie van de schrijfwandelworkshop hangt af van de graasplek van de kudde. Dit kan variëren van De Fransche kamp in Bussum tot en met de Zuiderheide in Hilversum. Deelnemers krijgen in de week voorafgaand aan de wandeling te horen waar ze zich moeten melden.

Zinexprez daagt mensen uit om anders naar hun omgeving te kijken en er op een creatieve manier woorden aan te geven. Je hoeft geen woordenkunstenaar te zijn: plezier in de activiteit staat voorop.

IN VERBAND MET COVID STAAN ER OP DIT MOMENT GEEN WORKSHOPS GEPLAND. NEEM CONTACT OP ALS JE INTERESSE HEBT, DAN HOU IK JE OP DE HOOGTE ALS ER NIEUWE DATA BEKEND ZIJN.

De workshop duurt 3 uur en kost €22,50. Een deel van de opbrengst gaat als donatie naar de de schaapskudde.
In verband met het geringe aantal plaatsen is aanmelden noodzakelijk.

Georganiseerd door


Corrie Gramser

Mijn cursussen

Beoordelingen


8 van 10
Erica,

Ik vond de workshop erg leuk. Wij hadden mooi weer, we zaten op de grond. Ik kwam in andere sferen door de rust, de geur van de schapen, de hei. Ik heb zelf een hond en ik vond het gedrag van de border collie ook heel bijzonder en ontzettend leuk om te zien hoe hij luisterde naar de commando's. Door de opdrachten van Corrie werd je je meer bewust van je omgeving. Ik kijk er met heel veel plezier op terug.