'Mosje of Broccoli? Borduren met een knipoog'

Wat gaan we doen

Borduren truttig, mutsig en iets voor 'oudere' dames. Wel nee, dat hoeft helemaal niet. Borduren kan ook verrassend, onverwachts en leuk zijn omdat je zelf iets creëert. Gemaakt met eigen handen, handmade.

In deze workshop leer je hoe je een eeuwig groen 'plantje' kan maken, dat geen zonlicht of water nodig heeft en waar iedereen zich over zal verwonderen.
We gaan aan de slag met wol, vilt en een lapje stof. De techniek is knoopjessteek. En als we er klaar mee zijn, dan zal de één zeggen dat het mos is en de andere broccoli, maar alleen wij weten wat het echt is.

Tijdens de workshop leer je:

  • de Franse knoopjessteek,
  • aan- en afhechten en
  • het opnaaien van vilt om hoogte te creëren in je werk.
    Tevens laat ik verschillende manieren van afwerken zien:
  • als speldenkussentje,
  • als broche,
  • of als mosje/broccoli in een weckfles.

De workshop duurt 3 uur en kost € 35,- inclusief koffie/thee en het materiaalpakketje.
Handig om mee te nemen: een kleine borduurring (kan ook geleend worden) en een schaartje.

Deze workshop is op het moment niet ingepland.
Heb je interesse in de workshop, mail me dan of bel 030 - 8776580.

Misschien ook voor je interessant is de Workshop 'Borduren met een knipoog - MOSJE 2.0'. Hierin gaan we een stapje verder dan in de workshop 'Mosje of Brocolli - Borduren met een knipoog'. Naast het Franse knoopje leer je hier ook andere borduursteken die reliëf geven, zoals het staafknoopje, Turkse knoop, drizzle steek etc. Ook werken we met verschillend materiaal. Deze workshop wordt in najaar 2017 bij de Afstap in Amsterdam en bij Tree of Needlework in Utrecht gegeven. Kijk op hun websites voor meer informatie en data.

Georganiseerd door


Tree of Needlework
Majo van der Woude

Mijn cursussen