Maak je eigen geborduurde boekomslag

Wat gaan we doen

Wie heeft er niet vandaag de dag een notitieboek waarin je je gedachten, ervaringen en nog veel meer inschrijft. En hoe leuk is het niet om daar een persoonlijk en geborduurd omslag voor te maken. Voor jezelf, of om cadeau te doen. Je kan zelfs eigen herinneringen als foto's, stukjes stof of andere tastbare dingen gebruiken.

In deze workshop gaan we een geborduurd omslag voor een persoonlijk notitieboek maken. Er zijn 3 formaten notitieboekjes beschikbaar:

  • 21 x 15 cm
  • 14 x 14 cm
  • 10 x 10 cm.

Je kan een omslag van stof, borduurband of vilt maken. Je maakt zelf je eigen keuze. Het basispatroon voor het omslag is bij de workshop inbegrepen.
Voor het borduren van het omslag is er een grote verscheidenheid aan garens, kantjes, bandjes, kraaltjes en knoopjes beschikbaar. Ook zijn er voorbeelden, eenvoudige borduurpatronen en ideeën aanwezig. Maar je kan ook je eigen meegebrachte herinneringen en materiaal gebruiken.

Maar eerst oefenen we de basisborduursteken als steelsteek, stiksteek, rijgsteek, festonsteek, vliegsteek en Franse knoopjes op een proeflapje (ook wel doodlecloth genoemd).
Als het je niet lukt om je geborduurde omslag tijdens de dag af te maken, dan krijg je voldoende materiaal mee om het thuis af te maken.

De workshop is van 10.00 - 16.00 uur, kost € 65,- en is inclusief koffie/thee/een kopje soep tussen de middag en het materiaalpakket met een blanco of gelinieerd notitieboekje. Het is de bedoeling dat je zelf je lunch meeneemt.

De volgende workshop is donderdag 28 december 2017.
Kan je niet op deze datum, maar heb je toch interesse in de workshop, mail me dan of bel 030 - 8776580.
Hij kan ook gesplitst worden in 2 dagdelen van ca. 2 1/2 uur en op 2 verschillende dagen gegeven worden.

Georganiseerd door


Tree of Needlework
Majo van der Woude

Mijn cursussen