Workshop Zakdoekje borduren

Wat gaan we doen

Vroeger was een van de meest populaire cadeaus een geborduurde zakdoek met een persoonlijke boodschap. Ook werden ze vaak gemaakt als souvenirs met een blijvende herinnering aan een plaats of gebeurtenis of om troost te bieden. Een traditie die we wellicht met deze workshop weer in ere gaan herstellen. Want wie wil nu niet iets persoonlijks en zelfgemaakt aan een geliefd oma, moeder, dochter, tante of vriendin geven.

Aan de hand van voorbeelden (oud en nieuw) laat ik een aantal mogelijkheden zien. Herinneringszakdoeken, troostdoekjes en speciale cadeautjes. Of gewoon een mooie, geborduurde zakdoek waaraan je kan zien dat hij met liefde is gemaakt.
We oefenen eerst simpele borduursteken die er zowel aan de voor- als aan de achterkant mooi uitzien op een proeflapje (ook wel doodlecloth genaamd) . Denk daarbij aan de rijgsteek, steelsteek en stiksteek.

Heel speciaal is het borduren van een portret van een geliefd familielid of vriend(in) op een zakdoek. Ik laat je zien hoe je dat kan doen. Neem hiervoor een goede foto mee, bij voorkeur uitgeprint op A4.

En dan ga je zelf aan de slag met je eigen zakdoek.
In het bijbehorende pakket zitten twee 100% katoenen zakdoeken. Eentje met een getekend patroon en een zakdoek waar je zelf een tekening of ontwerp op kunt maken. Ook kan je (handgeschreven) tekst gebruiken om een mooie boodschap neer te zetten.

De workshop duurt 3 uur en kost € 35,- inclusief koffie/thee/iets lekkers en het materiaalpakketje.
Handig om mee te nemen: een kleine borduurring (kan ook geleend worden) en een schaartje.

Ook leuk voor moeders en dochters of vriendinnen; maak samen een herinnering aan elkaar.

De workshop is op dit moment niet ingepland.
Ben je toch geïnteresseerd in deze workshopshop, mail me dan of bel 030 - 8776580.

Waar en wanneer

Start Op afspraak
Locatie Nader te bepalen

Georganiseerd door


Tree of Needlework
Majo van der Woude

Mijn cursussen