Mindfulnesstraining Nieuwerkerk start 10 januari

Wat gaan we doen

Mindfulness training Yogahuis Nieuwerkerk a/d IJssel

De mindfulnesstraining, ook wel ‘de achtweekse’ of 'MBSR' (Mindfulness Based Stress Reduction) genoemd, is een training van acht bijeenkomsten en een stiltedag. Het is een vaststaand programma waarvan de effectiviteit wetenschappelijk is bewezen.

Mindfulness is voor iedereen geschikt
Iedereen kan deze training volgen. En mensen van alle leeftijden hebben er baat bij. Jon Kabat-Zinn, ontwikkelaar van de mindfulnesstraining heeft hierover gezegd: ‘Ik heb nog nooit iemand ontmoet die niet gebaat zou zijn bij meer mindfulness in zijn leven.’

Hoe ziet de training eruit?
De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur en een stiltedag. Daarin doen we een aantal oefeningen die we daarna met elkaar bespreken. De oefeningen zijn gebaseerd op oosterse benaderingen zoals meditatie en yoga. Tijdens de stiltedag oefenen we gezamenlijk in stilte. Deze dag verdiept de kwaliteit van aandacht en mindfulness.

Het is de bedoeling dat je thuis ook iedere dag een half uur tot een uur oefent. Mindfulness leer je door te oefenen. Hoe meer je oefent, hoe beter je erin wordt. Bij de training hoort een werkmap waarin de thema’s en de oefeningen worden toegelicht en ontvang je geluidsbestanden om je te begeleiden bij je oefeningen thuis.

Georganiseerd door


Hollen en STILSTAAN - Mindfulness & Coaching

Mijn cursussen