Workshop karikatuurtekenen

Wat gaan we doen

Karikatuurtekenen?? Vaak zeggen mensen; 'maar ik kan helemaal niet tekenen' maar uit ervaring blijkt dat ook deze personen vaak geenthousiasmeerd raken en met verrassende resultaten te voorschijn komen.

De ruimte waar de workshop plaats vindt wordt gedecoreerd met grote karikaturen van bekende personen wat bij binnenkomst een humoristisch gevoel opwekt bij de deelnemers, vervolgens start Jeroen met een korte introductie over de historie van de karikatuur en laat daarbij voorbeelden zien uit zijn collectie van boeken en beeldmateriaal, op een flip-over hangen voorbeelden van kleine 'hints' betreffende het tekenen van ogen, mond, neus etc.. Vervolgens kiest hij een 'slachtoffer' uit de groep die live getekend wordt opdat men ziet wat de bedoeling is, dit werkt vaak als definitieve ijsbreker; de deelnemers moeten lachen en komen los, waardoor ze zin krijgen om zelf aan de slag te gaan.

De mensen vormen duo's die elkaar gaan tekenen, Jeroen loopt rond en geeft indien nodig aanwijzingen, ook zal hij zo nu en dan iemand tekenen waarbij de gekozen persoon zich uiteraard 'zeer vereerd' voelt. Tegen het einde van de workshop worden de gemaakte resultaten bewonderd en besproken, dit is een leuk onderdeel om de verschillen in stijl en interpretatie van eenieder te zien. Tenslotte nemen de deelnemers de gemaakte karikatuur mee als aandenken.

Jeroen zorgt voor alle benodigde materialen en de tijdsduur bedraagt ongeveer 1,5 uur. De workshop kan gegeven worden op uw eigen gekozen locatie of op een mooie historische locatie in hartje Amsterdam (naast de beurs van Berlage op een steenworp afstand van C.S.), leuk om vervolgens met de groep nog even de stad in te gaan.

De workshop kan gegeven worden in het Nederlands, Engels, Frans en Duits.

Waar en wanneer

Start Op afspraak
Locatie Amsterdam Centraal, Burgwallen-Nieuwe Zijde, Amsterdam

Dagelijks op afspraak

  Er zijn nog 40 vrije plaatsen.

Georganiseerd door


Jeroen Busschers
Karikaturist/sneltekenaar

Mijn cursussen