Cursus Machinebreien

Wat gaan we doen

*Leer bij het GildeLab de basistechnieken voor het werken met breimachines. We onderzoeken de vele mogelijkheden die het machinebreien te bieden heeft, zoals dubbelbedsbreien en het werken met diverse structuren. De cursus wordt afgerond met het breien van een simpel kledingstuk.

De machine
Bij het GildeLab gebruiken we voor onze cursussen de Passap Duomatic 80-breimachine. Wij kiezen voor deze kwaliteitsmachine vanwege de uitgebreide mogelijkheden voor dubbelbedsbreisels, zoals dubbelbeds jacquard, ribboorden, rondbreien en combinaties daarvan. Het dubbele bed biedt extra mogelijkheden voor het werken met allerlei structuren en om ruimtelijk te breien.

Inhoud Beginnerscursus
In de wekelijkse lessen zullen de volgende onderwerpen aan bod komen:

• Opzetten
• Enkelbedsbreien
• Meerderen & minderen
• V-hals & ronde hals
• Boordsteken & ribpatronen
• Basistechnieken
• Proeflap breien
• Simpel kledingstuk

Vervolgcursus
Bij de vervolgcursus wordt dieper ingegaan op specifieke technieken.

De docent
Karin Marseille werkt sinds 1980 als textiel- en modevormgever, met als specialisatie machinebreien.
Als knitwearexpert heeft zij vele mode- en kostuumproducties begeleid. In haar eigen studio heeft zij onderzoek gedaan naar technieken in knittings en ontwikkelt zij nieuwe structuren voor zowel de industrie, als voor diverse modelabels. Als docent textiele werkvormen geeft Karin Marseille nu ruim 25 jaar les aan diverse academies, zoals de Gerrit Rietveld Academie, ArtEZ, AMFI en de lerarenopleiding “Witte Lelie”.

Praktisch
Deze 8-weekse cursus is voor een kleine groep, waarbij elke cursist een eigen machine ter beschikking heeft. De wekelijkse lessen duren 2,5 uur per keer.
Kosten: € 380
Locatie: Het GildeLab, Ferdinand Huyckstraat 10, 1061 HW Amsterdam

De ochtendcursus
Startdatum: woensdag 16 maart
Cursusdagen : 16, 23, 30 maart / 6, 13, 20 april / 11,18 mei
Tijden: 9:30 - 12:00

De middagcursus
Startdatum: woensdag 16 maart
Cursusdagen : 16, 23, 30 maart / 6, 13, 20 april / 11,18 mei
Tijden: 13.00 - 15:30

De avondcursus
Startdatum: donderdag 17 maart
Cursusdagen : 17, 24, 31 maart / 7 en 21 april / 12, 19, 26 mei
Tijden: 19:00 - 21:30

Over het GildeLab
Het GildeLab is een atelier en sociale onderneming. Bij het GildeLab worden bewoners uit Amsterdam West opgeleid op het gebied van textiele ambacht, leder en mode. In het atelier kunnen ontwerpers kleine oplages textiel- en lederproducten door hun laten produceren. Daarnaast kunnen creatieve professionals bij het GildeLab workshops en curssussen volgen, gegeven door gevestigde namen in de mode- en textielbranche.

Georganiseerd door


Het Gildelab

Mijn cursussen