Equine Tango Week

Wat gaan we doen

EquineTango Week
dansen met de paarden

De deur openen voor wie je werkelijk bent, houdt in dat je dat wat je tegenhoudt leert kennen en omarmen zodat je vrij kunt worden om je eigen waarheid te leven. Stap voor stap. Dansend met elkaar en gecoacht worden met de paarden en in individuele sessies.

Wie ben jij werkelijk?
Dat is een vraag die alleen jij kunt beantwoorden. Maar er zijn wegen die we samen kunnen bewandelen om zo elkaar te inspireren om de moed te vinden dit ook werkelijk te leven. Ontdek samen met je danspartner hoe je je verhoudt tot je buitenwereld en jezelf. Leer jezelf en elkaar kennen in het spel van leiden en volgen op de prachtige klanken van Argentijnse tangomuziek.
In contact met de paarden kun je er niet meer onderuit, zij spiegelen zonder terughouding wat je uitstraalt en welke realiteit je dus voor jezelf creëert. Zonder oordeel, niet positief of negatief, gewoon wat er is en hoeveel moois je daarin kunt ontmoeten. Je paardencoach helpt je bij het verkrijgen van inzichten. Inzichten die je dan weer toe kunt passen in de dans. Direct oefenen met elkaar. Zo ga je naar huis met concrete handvatten die je helpen het duurzaam toe te passen in je dagelijks leven.

Houd je van paarden en dansen? Dat is genoeg!
Je hoeft niet te kunnen paardrijden of de tango te dansen. Het mag wel natuurlijk, al werken we alleen naast het paard. De nadruk van deze week ligt op het verbinding maken.
Wil jij een week lang dansen en met de paarden werkend jezelf leren kennen op hele nieuwe manieren. Wil jij jouw dromen en verlangens laten zien en leren hoe je die concreet vorm kunt geven? Wil jij ontdekken wie je werkelijk bent en de moed vinden jouw passie te leven? Schrijf je dan nu in!

Wat ga je doen?
Je gaat aan het werk aan de hand van een doel dat je jezelf stelt voor deze week. Iets dat jouw passie is en wat je nu echt op de wereld wilt zetten.
Tijdens de eerste dagen krijg je snel zicht op de essentie van je thema door te werken met de paarden. Gedurende de week oefen je wat je ontdekt hebt met je danspartner in de tangolessen en verdere (individuele) coaching.

We maken volop gebruik van alles wat Terra Nova en de prachtige omgeving te bieden heeft, van de sauna tot het zwembad en genieten 's avonds van feestelijke bijeenkomsten. We zoeken de verbinding en het samenspel. Niet alleen theoretisch maar vooral door het in beweging komen, zowel letterlijk als innerlijk. Je gaat daadwerkelijk een verandering in werking zetten. Het gaat om je eigen kracht leren ervaren en daarvoor zetten we mooie danssessies, équine assisted coaching en ondersteunende activiteiten in.
Je onderzoekt en laat zien wie je bent door je helemaal te geven in een bijzondere "Buenos Aires" feest- en dansavond en we sluiten de dagen af met een mooi avondritueel.

Maandagochtend bezoeken we de traditionele markt van Mirepoix, die mag je niet missen. Woensdagmiddag lassen we een pauze in om alles te laten landen en/of om de omgeving en de mooie stadjes rondom Terra Nova te gaan verkennen.
Verder laten we de week zich ontvouwen in de energie die we met de groep creëren. Mooie avonden bij het kampvuur en andere activiteiten verschijnen in het moment. Laat je verrassen!

Praktische informatie
Je hoeft voor deze bijzondere week geen tango te kunnen dansen of paard te kunnen rijden. Het mag wel. Je kunt als gevorderde tangodanser prima bezig zijn met de thema's rondom de équinecoaching en deze vormgeven in de dans. Er zijn gevorderde dansers aanwezig.
Je bent onder begeleiding met de paarden bezig en ook (en misschien wel juist) als je wat bang bent voor paarden is dit een mooie manier om vertrouwen te krijgen.

Koppels
We werken in koppels vanwege de dans die je samen uitoefent. Je kunt als (dans-) koppel komen, maar ook als gelegenheidskoppel. Mocht het je niet lukken iemand te vinden en je wilt toch graag komen, geef dat dan zo snel mogelijk aan ons door, dan proberen wij je te koppelen voor deze week. De koppels moeten voor de start van de week gevormd zijn.

Na inschrijving krijg je van ons een uitgebreide brief met wat je mag voorbereiden en meenemen.

Georganiseerd door


Coach & Paard
Coaching, counseling, workshops, retraites met inzet van paarden.

Mijn cursussen