Wat gaan we doen

In deze cursus leer je couturetechnieken, oftewel de afwerkingstechnieken die het puntje op de i vormen bij het maken van een kledingstuk. Deze technieken maken we in proeflappen. Aan het einde van de cursus heb je een eigen naslagwerk aangelegd, waarin techniekbeschrijvingen en de proeflappen naast elkaar gepresenteerd worden. Zo kun je in toekomstige projecten makkelijk teruggrijpen op het geleerde.

Per basisvorm behandelen we een aantal relevante technieken, zoals:

Rok: Diverse technieken voor het aanzetten van een tailleband met en zonder knoop, diverse knoopsgaten, ritsen inzetten, zoomvariaties, variaties van naden, hoeken en bochten naaien.
Blouse: Zakken, rugpas, kraag en staander, mouw inclusief manchet met mouwsplit, inzetten mouw, eventueel diverse knoopsluitingen.
Broek: Zakvariaties, gulpsluitingen, tailleband aanzetten.
Jurk: Belegdelen en voeringdelen tekenen en aanzetten, inzetten mouwen.

PRAKTISCH

Data: De cursus bestaat uit 8 lessen (2 uur per les) en start bij voldoende aanmeldingen. Schrijf je in via de website om op de hoogte gehouden te worden.

Dag / Tijd: Woensdag 16.00 – 18.00
Kosten: € 288

VERVOLG

Wie zowel een basis heeft in patroontekenen als in couturetechnieken, kan in een vervolgcursus leren om een colbert te maken. De cursus start met het tekenen van een patroon in je eigen maat. Hier maken we een proefmodel van, op basis waarvan het patroon kan worden geperfectioneerd. Wie wil kan dit basismodel omzetten naar een eigen ontwerp. We doorlopen alle couturetechnieken die komen kijken bij het daadwerkelijk in elkaar zetten en afwerken van een colbert.

Wie wil kan doorstromen naar de naaicursus. Hier kan met het patroon en alle geleerde technieken, onder begeleiding het colbert stap voor stap in elkaar gezet worden.

DE DOCENT

Els Petit (Nederland, 1981) is de ontwerper achter het label Elsewerk. Na de Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht (2006) en haar werk als ontwerper voor Oilily startte zij in 2007 haar eigen label Elsewerk. Haar ontwerpen zijn vrouwelijk, goed doordacht en vooral draagbaar. Bij elke collectie draait het om vakmanschap, design en duurzame kwaliteit.

Over het GildeLab
Het GildeLab is een atelier en sociale onderneming. Bij het GildeLab kunnen creatieve professionals workshops en cursussen volgen, gegeven door gevestigde namen in de mode- en textielbranche. Daarnaast worden bewoners uit Amsterdam West opgeleid op het gebied van textiele ambacht, leder en mode. In het atelier kunnen ontwerpers kleine oplages textiel- en lederproducten door hun laten produceren.

Waar en wanneer

Start Op afspraak
Locatie Ferdinand Huyckstraat 10, Amsterdam

Wekelijks op woensdag van 16.00 - 18.00

  Er zijn nog 8 vrije plaatsen.

Georganiseerd door


Het Gildelab

Mijn cursussen