Inspiratieworkshop - Portret schilderen - 1 dag

Wat gaan we doen

Creatieve inspiratie workshop, op een mooie locatie in het midden van het land. Inclusief materialen en gereedschappen, uitgebreide lunch, koffie en thee.

Het onderwerp van deze schilderworkshop is 'het portret'. Het schilderen van gezichten wordt als thema al vele eeuwen binnen de kunst gebruikt. Deze dag is een voorproefje van onze zomerworkshops in Frankrijk en de nazomerweken in Zuid-Portugal. Oja, zonder ervaring kun je gerust meedoen.

Wat ga je leren?
Je krijgt twee speelse opdrachten waarmee je verschillende portretten, van figuratief tot abstract, gaat maken. We gebruiken bestaande voorbeelden van gezichten, b.v. een afbeelding van je eigen gezicht (b.v. van een foto) of het gezicht van een ander (b.v uit magazine). Dit is de basis voor de workshop.

Wat is het doel?
Het doel is niet om zo realistisch mogelijk te leren schilderen of de techniek(en) van het portret schilderen onder de knie te krijgen. Daar is een dag te kort voor.
Het doel is wel om op nieuwe manieren, via de speelse opdrachten, geïnspireerd te worden in het creëren van portretten. Je kunt deze inspiratie weer gebruiken voor je eigen creatieve werk.

Voor wie?
Deze workshopdag is geschikt voor iedereen die nieuwsgierig is naar nieuwe en andere manieren om je creativiteit in te zetten en te ontwikkelen. Heb je behoefte om je te verbreden en te verdiepen in je creatieve mogelijkheden? Meld je dan aan!
Ervaring is geen vereiste, enthousiasme wel :-)

Mooie locatie
De locatie bevindt zich tussen Doorn en Driebergen, gelegen op het Landgoed Beukenrode, midden in een bosrijke omgeving.

Praktisch
Dagindeling
09.30 – 10.00 – inloop
10.00 – 12.30 – workshop
13.00 – 14.00 – uitgebreide lunch (met mogelijkheid tot korte wandeling in het bos)
14.00 – 16.30 – workshop
17.00 – 18.00 – expositie en borrel

Materiaal & gereedschap
Alle verf, papier en kwasten zijn inbegrepen. Het is toegestaan om je eigen materiaal en gereedschappen mee te nemen.

Kosten
E 95,- p.p. inclusief workshop, lunch en borrel. De hele dag gratis koffie en thee.
Maximale grote van de groep is 6 deelnemers.

Georganiseerd door


Ouroubouros
Creatieve, theater, zang & yoga workshops en vakanties in Nederland, Frankrijk en Portugal

Mijn cursussen