Workshop 'Borduren op Breiwerk'

Wat gaan we doen

Breien is naast hip en trendy ook heel ontspannend. Het is hartstikke leuk om je eigen sjaal, muts of handschoenen te breien. Maar wist je dat je met een paar eenvoudige borduursteken je eigengemaakte of gekocht breisel al kan opvrolijken of nog persoonlijker kan maken. In deze workshop ga je leren hoe je dat doet.

Wat ga je leren:

  • Verschillende manieren hoe je het patroon op het breiwerk krijgt,
  • Hoe voorkom je dat je breiwerk gaat uitrekken als je erop borduurt,
  • Enkele eenvoudige borduursteken (steelsteek, satijnsteek, margrietsteek, festonsteek en Frans knoopje).
    En dan gaan we aan de slag met je meegebrachte breiwerk.

We borduren met borduurwol maar je kan ook restjes breiwol gebruiken.
Neem zelf een gebreid kledingstuk of accessoire (zelfgemaakt of gekocht) of een gebreid lapje mee, bij voorkeur in tricotsteek gebreid. Dit kan een trui, sjaal, handschoen, sok, muts of iets anders zijn.

Als referentie: de rozen zijn op een handgebreid lapje geborduurd van ca. 20 x 15/16 cm (bxh) in tricotsteek. Ik ben begonnen en geëindigd met 4 toeren boordsteek. Als je het lapje vervolgens dicht naait heb je een polswarmer.

De workshop duurt ca. 1 uur en wordt gegeven tijdens de Breidagen in Zwolle op 20 en 21 oktober 2017. Per dag zijn er 4 mogelijkheden om de workshop te volgen:
10.15 - 11.15 uur
11.30 -12.30 uur
13.30 - 14.30 uur
15.00 - 16.00 uur.
De kosten zijn € 12,50 incl. materiaalpakketje.
Kijk voor meer informatie op de websites van Tree of Needlework en de Nederlandse Breidagen. Je kan je ook opgeven door een mailtje te sturen, vergeet niet de datum en het tijdsblok aan te geven.

Georganiseerd door


Tree of Needlework
Majo van der Woude

Mijn cursussen