Natuurfotografie workshop Oostvaardersplassen

Wat gaan we doen

Fotograferen in de Nieuwe Wildernis

Het gehele jaar een prachtig natuurgebied, herbergt hele mooie fotografieplekken en bijzondere flora en fauna. We maken een wandeling door het openbare gebied en zoeken de konikpaarden op, kijken uit naar de edelherten en de vos en de vele vogels. Met ook aandacht voor macrofotografie. Talrijk zijn de vele zangvogels, bijzondere soorten eenden, steltlopers en rietbewoners, zoals het baardmannetje en de roerdomp en kans om de zeearend in vlucht te zien sinds 2006 weer terug als broedvogel.
De dag begint met een kop koffie/thee en koek en theorie over onder andere: de belichting, het fotograferen van beweging, compositie, wat maakt een natuurfoto mooi en creatieve fotografie. Deze workshop is voor de beginnende en gevorderde fotograaf en voor iedereen die geïnteresseerd is in de natuurfotografie en wil leren mooiere natuurfoto’s te maken.

Een ochtend natuurfotografie workshop van rond de 4 uur. In december tm 15 maart van 8:30 uur tot +-12:30 uur, van 15 maart tm 15 april van 8:00 tot +-12:30 uur, na 15 april starttijd 7:30 uur. Vrijwel wekelijks. Verzamelplaats de parkeerplaats bij het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer. Kitsweg 1, 8218 AA Lelystad, aan de Knardijk. Prijs 45 euro per persoon inclusief koffie/thee en natuurfotografiedocument.

De workshop is geschikt voor compact, systeem en spiegelreflexcamera gebruikers. Een 250 mm zoomlens of 15x optische zoom wordt aangeraden. Buiten een telelens neem, wanneer in het bezit hebt, ook een gewone zoomlens of groothoeklens mee voor landschappen en een macro lens voor macrofotografie. Minimaal 3 maximaal 12 deelnemers.

Tip: Kleed je altijd goed op het weer en denk aan bescherming cameraspullen. Trek goede (waterdichte) wandel-bergschoenen aan en een waterdichte broek of regenbroek bij het fotograferen met wisselvallig weer en voor het fotograferen met een laag perspectief.

De aanmeldingen lopen ook via de eigen website en andere websites waaronder Naturesgift .nl de workshops gaan vrijwel altijd door.

Georganiseerd door


Servan Ott

Mijn cursussen