Vogelfotografie workshop Balts van de fuut

Wat gaan we doen

Futen workshop, alle baltsrituelen van de fuut leren herkennen en vastleggen

In Enkhuizen broedt 1 van de grootste kolonie futen van ons land. Ieder jaar broeden er tientallen paren naast elkaar in de haven. In het vroege voorjaar strijden ze om de beste broedplaatsen en zijn de bijzondere baltsrituelen van dichtbij te zien. Elkaar het hof maken, ruzies met concurrenten en paringen, we gaan het allemaal van dichtbij vastleggen.

De blauwe reiger is in het baltskleed ook een prachtige verschijning. We gaan naar een kleine kolonie en gaan hem fotograferen in diverse baltsposes en vluchtbeelden maken.

Locatie en prijzen
Zondag 18, zaterdag 24 maart en zondag 8 april van 8:00 tot ±15:00 uur. Verzamelplaats het stationscafé op het ns station van Enkhuizen. Met de auto gratis parkeren op de lange parkeerplaats bij het station aan de stadskant van het spoor.
Prijs 60€. Inclusief koffie/thee/koek en fotografiedocument. Neem zelf wat eten en drinken mee. Minimaal 3 maximaal 12 deelnemers. De aanmeldingen lopen ook via de eigen website de workshops gaan vrijwel altijd door.

De workshop is geschikt voor beginnende en de gevorderde fotografen en compact, systeem en spiegelreflexcamera gebruikers. Een 250 mm zoomlens of 15x optische zoom wordt aangeraden. Geen statief.

Belangrijk
Omdat we op een klein stukje gebied fotograferen en de afstanden klein zijn kleed je extra warm aan. Trek een waterdichte of regenbroek aan voor het fotograferen met een laag perspectief op de soms natte steigers.

De aanmeldingen lopen ook via de eigen website en andere websites waaronder Naturesgift .nl de workshops gaan vrijwel altijd door.

Georganiseerd door


Servan Ott

Mijn cursussen