Vogelfotografie workshop Pier van IJmuiden

Wat gaan we doen

Deze workshop is perfect om meer te leren over vogels, vogelfotografie en je eigen camera. Struinend over de pier en het strand zullen er veel vogels te vinden zijn. Op de pier zijn ze zelfs van heel dichtbij te fotograferen. Lopend over de mosselbanken of over de verschillende kleuren wier en met de achtergrond van de zee, wat bijzondere vogelbeelden oplevert. In april begint de voorjaars-vogeltrek op gang te komen en trekken de vogels vanuit het warme Zuiden naar hun broedgebieden in het Hoge Noorden. Veel van deze vogels trekken dan langs de Nederlandse kust en doen de pier aan. Zoals steenlopers, regenwulpen, kanoeten, bontbekplevieren, grote en Noordse sternen en paarse,- bonte,- en drieteenstrandlopers. Ook zijn er in duinen langs het strand veel zangvogels en in de baai zie je met regelmaat een zeehond.

De dag begint met een kop koffie/thee en koek en theorie over onder andere: de belichting, het fotograferen van beweging, compositie, wat maakt een natuur/vogelfoto mooi en creatieve fotografie. Deze workshop is voor de beginnende en gevorderde fotograaf en voor iedereen die geïnteresseerd is in het fotograferen van vogels en wil leren mooiere vogelfoto’s te maken.

Locatie en prijzen
Een workshop van rond de 5,5 uur, van 7:00 tot +-12:30 uur. Verzamelen op de grote en lange parkeerplaats (parkeerplaats Kennemerstrand) van IJmuiden aan Zee, bij de strandopgang. Google maps: Kennemerstrand 180, 1976 GA IJmuiden. Prijs 60€. Inclusief koffie/thee/koek en natuurfotografiedocument. Minimaal 3 maximaal 10 deelnemers.

Belangrijk
Denk aan bescherming cameraspullen. Trek goede wandel/bergschoenen aan en een regenbroek of waterdichte broek voor het fotograferen dichtbij de waterkant of met laag perspectief op het strand. Een 250 mm zoomlens of een camera met 15x optische zoom wordt aangeraden. Geen statief. Bij een grote windkracht wordt het grootste gedeelte van de pier afgesloten. We fotograferen dan op het begin van de pier en maken een langere wandeling over het strand en door de duinen.

De aanmeldingen lopen ook via de eigen website en andere websites waaronder Naturesgift .nl de workshops gaan vrijwel altijd door.

Georganiseerd door


Servan Ott

Mijn cursussen