Natuurfotografie workshop NP De Alde Feanen (FR)

Wat gaan we doen

In het hart van Friesland, in de driehoek tussen Leeuwarden, Heerenveen en Drachten, ligt het bijna 2.300 ha grote laagveenmoeras De Alde Feanen. Een zeer afwisselend landschap bestaande uit meren, petgaten, rietlanden, ruigten, struwelen en moerasbossen. De landschappelijke variatie zorgt voor een enorme rijkdom aan planten en dieren. Zo komen er in De Alde Feanen circa 450 soorten planten voor en broeden er ruim 100 soorten vogels. Shetlanders begrazen de veenmoerassen. Een prachtige natuurfotografie locatie.
De dag begint met een kop koffie/thee en koek en theorie over onder andere: de belichting, het fotograferen van beweging, compositie, wat maakt een natuurfoto mooi en creatieve fotografie. Deze workshop is voor de beginnende en gevorderde fotograaf en voor iedereen die geïnteresseerd is in de natuurfotografie en wil leren mooiere natuurfoto’s te maken.

Locatie en prijzen
Een workshop van rond de 4 uur van 8:30 tot +-12:30 uur op zaterdag 24 december en zaterdag 10 maart, van 8:00 tot +-12:00 uur op zondag 15 april. Verzamelplaats de parkeerplaats net buiten (een paar honderd meter) het dorp Earnewald, aan de Dominee Bolleman van der Veenweg. Houdt deze weg aan voor Google maps – Tomtom.
Prijs 50€. Inclusief koffie, thee en koek en fotografiedocument.

De workshop is geschikt voor compact, systeem en spiegelreflexcamera gebruikers. Een 250 mm zoomlens of 15x optische zoom wordt aangeraden. Buiten een telelens neem, wanneer in het bezit hebt, ook een gewone zoomlens of groothoeklens mee voor landschappen en een macro lens voor macrofotografie.

Tip: trek goede (waterdichte) wandelschoenen aan en een waterdichte broek of regenbroek bij het fotograferen met wisselvallig weer en voor het fotograferen met een laag perspectief.

De aanmeldingen lopen ook via de eigen website en andere websites waaronder Naturesgift .nl de workshops gaan vrijwel altijd door.

Georganiseerd door


Servan Ott

Mijn cursussen