Borduren bij Weldraad

Wat gaan we doen

In 6 lessen leren we de basisbeginselen van borduren.

De eerste 3 lessen leren en oefenen we een aantal basisborduursteken als de rijg- en steelsteek, plat- of satijnsteek, kruis(ende)steek en flanelsteek, lussteken als de festonsteek, taksteek en kettingsteek en het Franse knoopje. De steken worden gelijk toegepast op een handig naaldenboekje.

Daarna gaan we borduurwerk toepassen in een project. We hebben daarbij gekozen voor de ontwerpen van de Japanse naaldkunstenares Yumiko Higuchi. Basis zijn de boeken 'Simply Stitched' en 'Zakka Embroidery' van haar hand.
In de eerste les bespreken we de mogelijke projecten en kan je daarin een keuze maken, alsmede het bijbehorende boek bestellen.
Na afloop van de cursus herken je de diverse borduursteken, kan je ze maken en weet je ze ook toe te passen in je eigen borduurproject.
De cursus is geschikt voor beginners, maar ook voor de geoefende borduurster.

De cursus wordt gegeven bij Weldraad, Haarlemmerdijk 147 in Amsterdam (je kan je daar ook opgeven).
Data: dinsdag 5 en 19 september, 3, 17 en 31 oktober en 14 november 2017
Tijd: 19.30 - 21.45 uur.
Kosten: € 175 (incl. BTW, koffie/thee en materiaal naaldenboekje).
Docent: Majo van der Woude van Tree of Needlework

Ook wordt bij Weldraad de vervolgcursus 'Borduren II - Kennismaken met diverse borduurtechnieken en -toepassingen gegeven.
Hierbij gaan we o.a. in op het borduren op breiwerk/tricot, stopwerk en naaldweven, borduren op denim en geprinte stof en open naaiwerk. Start 12 september 2017 in Amsterdam.
Kijk voor meer details en data op de website van Weldraad.

De cursus 'Kennismaken met diverse borduurtechnieken en - toepassingen' vindt ook plaats in Utrecht bij Tree of Needlework. Start 30 september 2017. Kijk voor meer details en data op de website van Tree of Needlework.

Georganiseerd door


Tree of Needlework
Majo van der Woude

Mijn cursussen