Wat gaan we doen

De workshop 'PaardEnFoto' is een workshop in twee sessies, een fotografiesessie met een vintage Polaroid camera (ontspanning) en een coachsessie met een paard (inspanning). De workshop biedt je een middag van reflectie. Een middag waarin je wat afstand kunt nemen, je kunt ontspannen en op een andere manier naar jezelf kunt kijken.

Begeleiders zijn Astrid Loriaux (paardencoach) en Jolanda Boekhout (fotograaf).

Paardencoaching
Tijdens de paardencoachsessie voer je een activiteit uit samen met een workshopdeelnemer en het coachpaard (Tinky). De sessie is erop gericht om in contact te komen met jezelf door feedback van het paard. Met hulp van het paard ga je nadenken over jezelf (van buiten naar binnen gericht). Na de sessie bespreken we wat er is gebeurd en wat het betekent. De sessie vindt plaats in de open lucht in de rijbak. Je kleding is weersbestendig en moet tegen een stootje kunnen. Alle activiteiten vinden naast het paard plaats. Angst dat je op een paard moet zitten, is dus niet nodig en ervaring met paarden ook niet.

Polaroidfotografie
Gezamenlijk gaan we op zoek naar datgene in de omgeving dat je aanspreekt. Tijdens de sessie deel je samen met je workshoppartner een Polaroid camera. In de camera zit een filmpack met acht foto's. Het doel van het delen van een filmpack is dat je elkaar inspireert. Bij de fotografiesessie is de aandacht gericht op het bij jezelf blijven, de tijd nemen voor wat je ziet en dat mindful te fotograferen. Dat wat je raakt breng je over op beeld (van binnen naar buiten gericht).

Met de paardencoachsessie en fotografiesessie bieden we een mooie balans tussen inspanning en ontspanning.

Waar en wanneer

Start Op afspraak
Locatie Schipluiden

Workshopmiddag: start 13.00 uur, inloop 12.30 uur, einde 17.15 uur

  Er zijn nog 4 vrije plaatsen.

Georganiseerd door


Jolanda Boekhout
Dieren- en Polaroidfotograaf, docent

Mijn cursussen