Kappersopleiding: Dames knippen basis

Wat gaan we doen

Wil jij als dameskapper aan de slag?
Volg dan de kappersopleiding ‘Dames knippen basis’. Deze basisopleiding leert je de 4 technieken om dames vakkundig te kunnen knippen. Na de opleiding van 10 lessen in Almere heb je het certificaat vakbekwaamheid en kun je als kapper jouw eerste klanten gaan werven. En wil je meer leren? Dan hebben wij nog verschillende andere kappersopleidingen waarmee jij je verder kunt specialiseren:

Dames knippen vervolg
Dames Kleuren basis en vervolg
Opsteken en vlechten
Krullen

De kappersopleiding
Alle lessen worden gegeven door professionele docenten die als zelfstandige in het kappersvak werkzaam zijn. Zij leren jou in 10 lessen de technieken om kort haar, lang haar en ook superkorte koppies te knippen. De laatste les is de eindopdracht waarin je laat zien wat je hebt geleerd in de opleiding. Rond je dit voldoende af, dan ontvang je van ons het certificaat ‘Vakbekwaam’ dat aantoont dat je basistechnieken voor het knippen van dameskapsels beheerst. Je kunt met dit certificaat als junior kapper bij een salon aan de slag of natuurlijk zelfstandig als kapper beginnen.

De lessen
Tijdens de lessen oefen je op oefenkoppen en op de door jou meegebrachte modellen. Naast de technieken leer je dan natuurlijk ook het wassen, föhnen en stylen van het dameshaar. De lessen zelf worden in kleine groepen gegeven, daardoor kunnen we ze ook aanpassen aan het individuele niveau van de cursisten. Zo houden we altijd rekening met jouw ervaring en kunnen we extra aandacht geven aan dat onderdeel waar je meer van wilt weten.

Eisen bij inschrijving
Om je in te schrijven voor de kappersopleiding ‘Dames knippen basis’ heb je geen vooropleiding of ervaring nodig. Ook is er geen leeftijdseis.

Waar en wanneer

Start Op afspraak
Locatie Televisieweg, Gooisekant, Almere

Startdatum : elk kwartaal (prijs basismodule)

Georganiseerd door


Kappersopleiding Creatief Kappers College Almere
Kappersopleiding Barbier / Dameskapper

Mijn cursussen