Gespreksregie

Wat gaan we doen

"Velen kunnen betogen, weinigen een gesprek voeren."
(Amos Bronson Alcott 1799-1888)

Meer dan ooit is de wijsheid van Amos Bronson Alcott een waarheid als een koe. Het klassieke communicatiemodel 'zender - boodschap - ontvanger' is verouderd en achterhaald. Meer dan ooit is communicatie een eenrichtingsverkeer vol met vage oneliners, treiterende tweets en ongemeende likes. Emoties bepalen de inhoud en mensen willen alleen maar 'winnen'.
Word je nog gehoord? Jij hebt ook wat te zeggen!

Wat niet is veranderd, zijn de wetten van het gesprek. Als je die doorziet, krijg je (weer) de regie over de gesprekken die je voert. Je kunt invloed uitoefenen op wat er wordt besproken; je kunt een gesprek sturen.
Dat is wat ik je leer in deze praktische workshop "Gespreksregie".

  • Ik laat je zien en ervaren hoe gesprekken in elkaar zitten. Hoe je een gesprek kunt beginnen, aan de gang kunt houden en beëindigen. Wanneer jij dat wilt.
  • Je krijgt zicht op onderwerpswisselingen en beurtwisselingen.
  • Ik ga in op je houding en je stemgebruik. Ik leer je hoe je heel eenvoudig interviewtechnieken kunt toepassen in dagelijkse gesprekken en in overleg.
  • Ik laat je zien en ervaren hoe het zit met 'winnen', emoties en (verbaal) gedrag.

Dit alles aan de hand van theorie, jouw eigen inbreng, ervaringen en leerdoelen en natuurlijk leuke en leerzame voorbeelden en oefeningen. Geen moeilijke psychologie, maar concreet en praktisch gericht.
Een gesprek zal nooit meer hetzelfde zijn...

Waar en wanneer

Start Op afspraak
Locatie Vinkeveen Haarlem Nijmegen

Zie kalender op website van WorkyWors: kies Gespreksregie in het menu.

Georganiseerd door


WorkyWords

Mijn cursussen