Masterclass olieverf/pastelkrijt “Double Trouble”

Wat gaan we doen

Schilder je met olieverf, of teken je met pastelkrijt en wil je één van deze technieken verbeteren? Dan is de masterclass met niet één, maar twee “Masters”, in olieverf of pastelkrijt, iets voor jou. Meekijken in de keuken van professionele kunstenaars.
Hans Bulder, meester-schilder van portretten, stillevens en wild, heeft meer dan 40 jaar vakkennis op het gebied van olieverf. Een ware meester. Hij kan je in deze masterclass alles vertellen over het schilderen van dieren, vachten, portretten, stillevens. Welke kleur, de opbouw van een schilderij, wanneer, hoe en met welke techniek.

Peter ten Lohuis, beeldhouwer, schilder en tekenaar. Hij heeft zich de techniek van pastelkrijt eigen gemaakt. Hoe gebruik je het, welke kleuren, wanneer fixeer je, wanneer fixeer je niet, welke hulpmiddelen gebruik je.

In deze masterclass ga je aan het werk met je favoriete techniek, pastel of olieverf. Hans en Peter helpen je tijdens het werken steeds een stap verder. Het leuke is dat beide technieken verschillend zijn en ook overeenkomsten hebben. Hierdoor leer je op een unieke manier te werken met je favoriete medium, krijg je dubbele input en ontzettend veel vakkennis in twee dagen voorgeschoteld.

Wij zorgen voor koffie/thee met wat lekkers, de lunch, een borrel na afloop. De bedoeling is dat je je eigen materiaal meeneemt (krijt of verf en kwasten). Schilderdoek en speciaal pastelpapier is eventueel tegen inkoopsprijs ter plekke te verkrijgen.

Duur: twee dagen van 10 tot 15.30 uur

Waar en wanneer: 15 en 16 juli in Apeldoorn, Dovenetel 21
22 en 23 juli in Amersfoort, AVU Kunstkader, Nijverheidsweg Noord 90

Kosten: € 250,- p.p. inclusief lunch, koffie en thee, borrel na afloop. Schildersdoek en speciaal pastelpapier zijn eventueel tegen inkoopsprijs ter plekke te verkrijgen. Krijt of verf en kwasten moeten door de deelnemers zelf meegenomen worden.

Georganiseerd door


Peter ten Lohuis

Mijn cursussen