Linoprint en monoprint cursus

Wat gaan we doen

Altijd al willen experimenteren met verschillende druktechnieken?
Schrijf je dan nu in voor een 10 weekse cursus linoprint en monoprint!

In 10 weken leer je alles over ontwerpen, druktechnieken, materialen, papier, kleuren en inkt. Je gaat werken met linoprint en monoprint en maak je een eigen print waarin je beide technieken combineert.

10 lessen
Datum: dinsdag, start 3 oktober 19.00-21.30
Prijs: € 350,- inclusief materiaal (guts-set, linoleum, papier, inkt)
Docenten: Cynthia Kars Boom (Linoprint) & Hinke Weikamp (Monoprint)
Waar: Emmy van Lokhorststraat in Utrecht

Wat is Monoprint?
Monoprinten is een grafische druktechniek waarmee je op een eenvoudige manier een unieke print op papier kan creëren. Tijdens deze cursus leer ik je alles over deze techniek en een paar toepassingen komen aan bod. Je werkt met verschillende materialen en papiersoorten en leer je werken op een (ets)pers. Je krijgt uitgebreid de mogelijkheid om te experimenteren, de methodes uit te proberen en door elkaar heen te gebruiken. Monoprinten is een makkelijke manier om los te komen, want de mooiste prints ontstaan vanuit de eenvoudigste bewerkingen.

Wat is Linoprint?
Linoprinten kennen de meeste nog van de basisschool of middelbare school. Het valt onder hoogdruk en is 1 van de oudste druktechnieken! Met een stuk linoleum en gutsmesjes creëer je je eigen afdruk. Met de gutsmesjes snijd je het materiaal weg, hierdoor ontstaat hoogte verschil. De hoge delen rol je in met inkt waardoor er tijdens het afdrukken een print ontstaan. Je kunt nu meerdere afdrukken maken van je ontwerp! Tijdens de cursus maken we gebruik van verschillende persen, waaronder een etspers.

De 10 lessen vinden plaats op
3 , 10, 17, 31 okt,
7, 14, 21, 28 nov,
12 en 19 dec.

Georganiseerd door


Kars + Boom
We color your stories

Mijn cursussen