Beginnerscursus Schilderen

Wat gaan we doen

WEKELIJKSE CURSUS & BASIS CURSUS SCHILDEREN
Of het nu één workshop is of jarenlang les nemen, het leren tekenen en schilderen blijft voor iedereen een verrijking op het (dagelijkse) leven.
De wekelijkse cursus kenmerkt zich door een open en holistische benadering. De belangrijkste motivatie van de docent is het toegankelijk en eenvoudig maken van de teken en schilderkunst. Je wordt stap voor stap begeleid, gemotiveerd en soms uitgedaagd tot het nemen van nieuwe stappen om zo tot vernieuwende inzichten te komen.

De lessen vinden plaats in het atelier van Studio Iskander dat speciaal voor de cursussen en workshops is betrokken. Het geeft ruimte aan maximaal 8 cursisten. Al het materiaal is aanwezig voor de beginnende cursist. Wanneer men verder groeit en meer een eigen stijl en voorkeur ontwikkeld gaat men zelf materiaal aanschaffen. Uiteraard kan men hierbij advies krijgen om tot goede keuzes te komen.
Omdat de docent een brede kennis en ervaring heeft is het voor vrijwel iedereen mogelijk om de cursus en/of workshops te komen volgen. Of het nu fijnschilderen is, alla prima, kwasten of abstract, men wordt altijd op plezierige en professionele wijze begeleid.

PROEFLES:
Een proefles is altijd mogelijk op elk van de cursusdagen. Een proefles kost € 15,00. Wanneer men daarna besluit om lessen te volgen wordt dit bedrag in mindering gebracht.

LESDAGEN:

  • Dinsdagavond van 18.30 tot 21.00
  • Donderdagochtend van 09.00 tot 12.00
  • Vrijdagavond van 18.30 tot 21.30

KOSTEN:
Studio Iskander hanteerd een open lesaanbod. Dit betekend dat je zelf bepaald wanneer je naar de les komt en alleen betaald voor de lessen die zijn gevolgd. De lessen worden elk eind van de maand in rekening gebracht.
Lessen op de dinsdagavond: € 22.00
Lessen op de donderdagochtend en vrijdagavond: € 25,00

LOCATIE:
Het atelier waar de cursus wordt gegeven is in een prachtig oud en monumentaal schoolgebouw in de wijk Klarendal.

BASISCURSUS
Om vanuit het niets in iets te gaan staan.
Binnen de wekelijkse schildercursus is het mogelijk om als beginner te starten met een basiscursus. Hierin wordt je stap voor stap meegenomen in de verschillende aspecten van het tekenen en schilderen. In het begin ga je veel oefeningen doen met houtskool. Je leert om goed te kijken, verhoudingen herkennen, composities op te stellen, tonen herkennen en vertalen naar kleur en grijstonen. Na ongeveer 4 lessen stappen we over naar het hanteren van olieverf. daarbij worden eerst weer enkele oefeningen gedaan om bekend te worden met het medium. Daarna zal er gewerkt worden vanuit de eigen wens. Dan begint het avontuur. Onder begeleiding leer je jouw eigen ideeën en wensen om te zetten tot een prachtig schilderproces. Een basiscursus bestaat uit 10 lessen. De basiscursus is tevens voordelig. Je krijgt 10 lessen voor de prijs van 9. (zie hieronder voor details)

Kosten basiscursus zijn afhankelijk van op welke dag je de cursus wilt gaan volgen:
Basiscursus op de dinsdagavond: € 200,00
Basiscursus op de donderdagochtend en/of vrijdagavond: € 225,00

Waar en wanneer

Start Op afspraak
Locatie Klarendal-Noord, Arnhem

Wekelijks op:
Dinsdagavond 18.30 tot 21.00
Donderdagochtend van 09.00 tot 12.00
Vrijdagavond van 18.30 tot 21.30

Start Op afspraak
Locatie Klarendal-Noord, Arnhem

Basis instap cursus
dinsdagavond cursus: 10 lessen voor € 200,00
donderdag of vrijdagcursus: 10 lessen voor € 225,00

Georganiseerd door


Alexander Smith

Mijn cursussen