Creatieve vakantie Kloster Frenswegen

Wat gaan we doen

In de zomer van 2018 van maandag 16 juli tot en met zondag 22 juli organiseert Consort'99 onder andere een week beeldhouwen.

Tijdens deze zomerweek gaat u in een kleine groep aan de slag. U leert, al doende, de basis van het beeldhouwen in steen: ontwerp, uitvoering en afwerking. U krijgt alle ruimte voor eigen ideeën en terwijl u bezig bent, leert Fieke u de kneepjes van het vak. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom.

Je verruimt je kennis en vaardigheden
Je verruimt je kennis en vaardigheden
Je ervaart de ontspanning van inspanning
Je leert ideeën ontwikkelen én vormgeven
Je kunt zien hoe anderen tot een beeld komen
Je zult jezelf verrassen

Als u al (enige) ervaring heeft, kunt u deze week gebruiken om iets nieuws te proberen, eens groter te werken of door te gaan aan een bestaand beeld.

U krijgt veel individuele vrijheid. U kiest zelf met welke steensoort u wilt werken en wat u maakt. Gedurende de cursus werkt u zelfstandig, in uw eigen tempo. Daarbij krijgt u de nodige begeleiding en instructie van Fieke.

In deze cursus doet u alles met de hand. Gereedschap is aanwezig.

Locatie

Frenswegen ligt aan de Vechte, in een omgeving die bekend staat om zijn Bentheimer zandsteen. Inspirerend is de "Kunstwege", een 180 kilometer lange kunstroute langs de Duitse en Nederlandse Vecht.

Weekindeling

De aankomsttijd op maandag is tussen 11:15 en 12:15.
Om 12:30 is het middageten. De eerste workshop begint om 15:00 uur.

Vanaf dinsdag wordt er iedere dag ‘s ochtends gebeeldhouwd van 9:30 tot 12:30. ’s Middags kunt u uw tijd zelf invullen. Om binnen een week een beeld te maken, heeft u de tijd hard nodig. Daarom is Fieke er ook een aantal middagen voor begeleiding.

Ter afsluiting van de week is er een expositie.

Inschrijven kan via de website van Consort99

Georganiseerd door


Fieke de Roij
Beeldhouwer en docent beeldhouwen

Mijn cursussen