Introductiecursus Grafische Vorm­­geving

Wat gaan we doen

In de introductiecursus Grafische Vorm­­geving leer je de basis­begrippen en grond­beginselen van het grafische vak. Wil je serieus genomen worden in het vak van grafisch vormgever dan zal je moeten beschikken over vakjargon en in staat zijn je ideeën visueel vorm te geven. De vol­gende onderwerpen komen aan bod: typografie, vormgeving, huisstijl, drukwerk en digitaal publiceren. Allemaal zaken waar je als grafisch vormgever mee te maken krijgt om tot een goed ontwerp te komen.

Cursusmateriaal
Bij aan­vang van de cursus ont­vang je de door de docent ont­wik­keld cursus­mate­riaal en opdrach­ten. De les­sen worden afge­wisseld met een theo­re­tisch gedeelte, research­- en schets­opdrachten waarin je je ideeën visueel vorm gaat geven. Je hebt voor deze cur­sus een schets­blok, schets­potloden, schets­pennen/stiften, gum en een liniaal nodig. De computer speelt een onder­geschikte rol in deze cursus, maar het is fijn als je thuis over een computer met een internet­­verbinding beschikt om wat thuis­opdrachten uit te kun­nen voeren.

Voor wie is deze cursus bedoeld?
De introductie­cursus Grafische Vormgeving is bedoeld voor iedereen die een eerste kennis­making wil maken met het vak van grafisch vormgever. Ben je creatief of wil je ontdek­ken of je dat bent, dan is deze cursus zeker wat voor jou.

Basiskennis
Voor het goed kunnen volgen van deze cursus grafische vormgeving is geen specifieke voorkennis nodig.

Georganiseerd door


Brenda Molhoek
Docent grafische vormgeving/DTP

Mijn cursussen