Themamiddag vintage pin-up

Wat gaan we doen

Niveau: Beginners / Gevorderden

Pin-up fotografie kenmerkt zich door het luchthartige karakter van de foto’s. Een pin-upmodel wordt veelal afgebeeld in een alledaagse situatie met vaak een ongebruikelijk humoristisch aspect, waarbij zij is gehuld in lingerie, nachtkleding of badkleding. Het model geeft zich daarbij net niet helemaal bloot en de toeschouwer wordt daarmee getrakteerd op lichtvoetige sensualiteit met een flinke knipoog.

Let op: Dit is geen workshop met vast programma. Door middel van kleding, accessoires en licht wordt in de studio een bepaalde sfeer opgezet. Het is aan de deelnemende fotografen om zelf, met eigen creativiteit, invulling aan het thema te geven. Uiteraard krijg je de nodige technische assistentie en heel veel tips. De themamiddag is vooral praktijkgericht en bevat alleen theorie over de gebruikte klassieke lichtopstellingen.

Voor deze workshop is een spiegelreflexcamera met standaard lens noodzakelijk. De camera moet zijn voorzien van een aansluiting voor een externe flitser. Deelnemers moeten over fotografische basiskennis beschikken en het is belangrijk dat je de handmatige functies van je camera (sluitertijd, diafragma, ISO, witbalans, histogram) feilloos weet te gebruiken. Wie eerder mijn workshop Studiofotografie heeft gevolgd beschikt over voldoende basiskennis om aan deze themamiddag deel te nemen.

De prijs is per persoon en is inclusief locatiekosten, kosten voor het model, koffie, thee en fris. Er zijn maximaal 4 deelnemers per workshop zodat er voor iedereen voldoende aandacht is en iedereen ook ruim de gelegenheid krijgt om zelf het model te fotograferen. De workshop wordt gegeven in mijn professioneel ingerichte fotostudio in De Rijp, Noord-Holland.

Georganiseerd door


fotografiecursus.nu
Fotocursussen en workshops op maat

Mijn cursussen