Fotowandeling, De Meije (Cursus)

Wat gaan we doen

Tijdens deze drie uur durende fotowandeling is er veel tijd om te fotograferen en om vragen te stellen. Daarom lopen we geen grote afstanden; ongeveer 6 tot 10 km. We gaan op zoek naar fotogenieke onderwerpen en situaties. Gedurende de wandeling geef ik uitleg over de verschillende camera- instellingen zoals sluitertijd, diafragma, iso waarde en hoe deze instellingen het beste te kunnen gebruiken. Ook besteed ik veel aandacht over welke lenzen je kunt gebruiken tijdens het fotograferen van het landschappen en haar details. Maar nog meer gaat het om leren kijken en zo je beeldverhaal vastleggen door middel van compositie, standpunt en brandpunt. De kunst van het weg laten is waar veel aandacht aan wordt besteed.

Locatie en prijs
Je kunt kiezen uit twee variante van deze wandeling, de ochtend wandeling op zondag vanaf 07:30 tot 10:30. Of je gaat gezellig mee wandelen op donderdagavond van 19:00 tot 22:00.
Een wandeling duurt ongeveer 3 uur, afstand tussen 6 km tot 10 km. We starten vanuit een café of restaurant daar beginnen wij met koffie of thee en de kennismaking.
Deze route loopt via Meije en Nieuwkoop, langs de plassen, weilanden en boerderijen. (de exacte startlocatie wordt na inschrijving gecommuniceerd)

Prijs: €89,- per persoon, incl. koffie of thee en voor onderweg een consumptie.
minimaal 2 maximaal 6 deelnemers.

Belangrijk
Deze fotowandeling is zowel voor de beginnende en gevorderde fotograaf.
Neem mee een paar goede stevige schoenen, bij het weer passende kleding en een warme trui of jas en natuurlijk in je rugzak een regenpak.

Camera
Voor deze cursus is een spiegelreflexcamera of een digitale compact camera waarbij u zelf sluitertijd, diafragma en ISO waarde kunt instellen nodig. Qua lenzen is het fijn om een groothoeklens en een telezoom lens mee te nemen dit omdat we opzoek gaan naar de mooie onderdelen die deze streek zo sfeervol maken. Geen statief. Voor de compact camera is 5x zoom of meer, zeker ook goed.

Heeft u interesse in een cursus.
Maak dan gebruik van de knop “Neem contact op“.
of bel 06 28543596

Georganiseerd door


Desire Peter Paul Weststrate
| Fotograaf | Trainer | Digitale workflow begeleider | Beeldbewerker |

Mijn cursussen