COMBI Fotowandeling + Fotobewerking, Kloosterhaar

Wat gaan we doen

Ten zuiden van Kloosterhaar (vlak boven Almelo in Overijssel) gaan we een prachtige herfstwandeling maken langs het fotogenieke veenmoeras Engbertsdijksvenen. Het is een uitgestrekt veengebied met veel karakteristieke vennen. Gedurende de wandeling geef ik uitleg over de verschillende camera-instellingen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde. Ik leer je ‘kijken’ en zo je beeldverhaal vastleggen door middel van compositie, standpunt en brandpunt. Na een heerlijke lunch gaan we de gemaakte foto’s selecteren en bewerken met diverse software programma’s zoals Lightroom Classic CC en Photoshop of met Snapseed op de iPad. Deze fotowandeling is geschikt zowel voor de beginnende als de gevorderde fotograaf.

Locatie en prijs
Deze combi loopt langs het fotogenieke veenmoeras Engbertsdijksvenen, met haar uitgestrekte veengebied en talrijke vennen. We beginnen vanaf 07:30 met 3 uur wandelen, dan de lunch en vervolgens gaan we jouw beelden selecteren en bewerken. Eindtijd ongeveer 14:30 (de exacte startlocatie wordt na inschrijving gecommuniceerd)

Prijs: €199,- per persoon, incl. heerlijke lunch, koffie en thee en voor onderweg consumpties.
Minimaal 2, maximaal 6 deelnemers.

Belangrijk
Trek een paar stevige schoenen aan en bij het weer passende kleding. Een regenpak in je rugzak is altijd een goed idee, het blijft tenslotte Nederland

Camera
Voor deze cursus is een spiegelreflexcamera of een digitale compact- of systeemcamera nodig, waarbij je zelf sluitertijd, diafragma en ISO-waarde kunt instellen. Wat lenzen betreft: neem indien mogelijk een groothoeklens en een telezoomlens mee. Dan kan ik je goed de mogelijkheden tonen die de verschillende brandpuntsafstanden bieden.

Laptop of iPad
Heb je een eigen laptop, iPad of tablet, neem die dan mee om hierop eigen beeld te bewerken. Een laptop met een abonnement op Adobe Creative Cloud is mooi, maar een proefabonnement kan ook. Heb je geen eigen laptop? Geen probleem. Er is een ‘vrije’ laptop beschikbaar, compleet met software. Ook zijn er iPads met Snapseed aanwezig om je beelden te bewerken. Zo krijg je langs interactieve weg een beeld van wat de mogelijkheden van beeldbewerking zijn.

Heeft u interesse in een cursus.
Maak dan gebruik van de knop “Neem contact op“.
of bel 06 28543596

Georganiseerd door


Desire Peter Paul Weststrate
| Fotograaf | Trainer | Digitale workflow begeleider | Beeldbewerker |

Mijn cursussen