Creatieve zelfontwikkeling. mixed media

Wat gaan we doen

Ontdek de magie van creativiteit

Creativiteit is voor de helft het vermogen om te luisteren en ontvankelijk te zijn en voor de helft de moed om het creatieve idee uit te voeren. Het gaat over de moed om jezelf te zijn, omdat jou ware zelf heel creatief is.

Een kunstwerk dat echt geïnspireerd is komt regelrecht uit de ziel van de kunstenaar.
Je gaat je eigen kunstwerk maken op een handzaam doek zonder vooropgezet plan. Hierbij luister je naar je gevoel en laat je, je inspireren door de materialen die voorhanden zijn om zo je eigen werk te scheppen. Uiteraard zal ik je voorzien van handvatten en enige uitleg om van start te kunnen gaan. We gaan werken met materialen zoals acrylverf, papier, touw, stof etc. Mocht je eigen materialen hebben die je erin zou willen verwerken kan je deze natuurlijk gewoon meenemen. Zelfs afvalmateriaal kan in je werk verwerkt worden, zoals verpakkingsmateriaal, karton, foto's, papier, ijzerdraad, etc.

Om vrij te kunnen werken is het de bedoeling dat je al doende je beperkingen leert los te laten en jezelf de ruimte geeft om te creëren. Tijdens dit proces leer je om jezelf en je omgeving met andere ogen te bekijken. Het vraagt om moed, humor en compassie om dit kunstwerk te voltooien. Als de tijd en groep het toelaat is het mogelijk om de werken in groepsverband met een positieve inslag te bespreken. Dit kan ludieke en interessante informatie opleveren.

Na uitleg ga je aan de slag om je eigen kunstwerk samen te stellen. Er is geen creatieve ervaring nodig alleen een open geest. Laat je verrassen door je eigen (verborgen) creativiteit. Werken gaat intuïtief dus er hoeft geen vooropgezet plan te zijn gewoon aan de slag is, volgens ervaring, de beste manier. Denken is de vijand van creativiteit.

Don't be afraid to create!

Georganiseerd door


ketlin van esschoten
beeldend kunstenaar

Mijn cursussen