COMBI Fotowandeling + Fotobewerking, de Vlist

Wat gaan we doen

We gaan wandelen en op zoek naar fotogenieke onderwerpen en situaties, tijdens deze wandeling leer je ‘kijken’ en zo je beeldverhaal vastleggen door middel van compositie, standpunt en brandpunt. Na een heerlijke lunch gaan we de gemaakte foto’s met verschillende software bewerken. Gedurende de wandeling geef ik uitleg over de verschillende camera- instellingen zoals sluitertijd, diafragma, iso waarde en hoe deze instellingen het beste te kunnen gebruiken. Ook besteed ik veel aandacht over welke lenzen je kunt gebruiken tijdens het fotograferen van het landschappen en haar details. Na de lunch gaan we de gemaakte foto’s selecteren en bewerken in Lightroom Classic CC, Photoshop of met Snapseed op de iPad.

Locatie en prijs
Deze combi loopt langs het water van het riviertje de Vlist, in de Krimpenerwaard gaan we via de molen en weilanden terug. We beginnen vanaf 08:30 met 3 uur wandelen, dan de lunch en vervolgens gaan we jouw beelden selecteren en bewerken. Eindtijd ongeveer 15:30 (de exacte startlocatie wordt na inschrijving gecommuniceerd)

Prijs: €199,- per persoon, incl. Heerlijke lunch, koffie en thee en voor onderweg consumpties.
Minimaal 2, maximaal 6 deelnemers.

Belangrijk
Deze fotowandeling is zowel voor de beginnende en gevorderde fotograaf.
Neem mee een paar goede stevige schoenen, bij het weer passende kleding en een warme trui of jas en natuurlijk in je rugzak een regenpak.

Camera
Voor deze cursus is een spiegelreflexcamera of een digitale compact of systeem camera waarbij u zelf sluitertijd, diafragma en ISO waarde kunt instellen nodig. Qua lenzen is het fijn om een groothoeklens en een telezoom lens mee te nemen dit omdat we opzoek gaan naar de mooie onderdelen die deze streek zo sfeervol maken. Geen statief. Voor de compact camera is 5x zoom of meer, zeker ook goed.

Laptop of iPad
Met welke software we de foto’s bewerken is niet heel belangrijk, het is leren zien wat er mogelijk is en na de opgedane inspiratie dit zelf te kunnen bereiken.
De bewerking van de foto’s kan op de laptop of met Snapseed op de iPad.
Een laptop met een abonnement op Adobe Creative Cloud is mooi maar een proef abonnement kan ook. Geen eigen laptop geen probleem er is 1 laptop aanwezig met deze software. Er zijn iPad’s met Snapseed aanwezig om je beelden te bewerken. Natuurlijk kan het ook met je eigen iPad of tablet.

Heeft u interesse in een cursus.
Maak dan gebruik van de knop “Neem contact op“.
of bel 06 28543596

Georganiseerd door


Desire Peter Paul Weststrate
| Fotograaf | Trainer | Digitale workflow begeleider | Beeldbewerker |

Mijn cursussen