Speel (met je) verhaal!

Wat gaan we doen

Op vrijdag 23 november openen we weer ons kinderhart. We gaan spelen! Met de taal, met kleur, papier, verf, met je handen en met je gedachten.
De hele dag is een feestje. Met slingers, lekkernijen, een feestlunch en bubbels. Echt waar!

De Ierse dichter George Bernard Shaw zei het al: ‘We stoppen niet met spelen omdat we oud worden, we worden oud omdat we stoppen met spelen.’ Wie blijft spelen, zoals Shaw, die tot op hoge leeftijd bleef schrijven, geeft het leven zin.

Het leven is vaak serieus. De creativiteit is soms diep weggestopt, want dat dient zogenaamd geen doel. Als kind hadden we geen zorgen, als het goed is. Waren de dagen eindeloos en speelden we tot we naar bed moesten. Hoe fijn is het om een dag in zo’n zorgeloos decor door te brengen? Even weer kind zijn. Daarna begint het serieuze leven wel weer. Hopelijk met een kwinkslag en een knipoog meer, na deze dag.

Nee, we gaan niet apenkooien. Of een verkleedpartij houden. Een kussengevecht of pyjama-party. Heliumballonnen inademen, koekhappen of met barbiepoppen spelen.

Wat wel?
Je krijgt de hele dag opdrachten waar je blij van wordt. Tegelijkertijd ben je bezig met bewustwording, nadenken en genieten van het mogen spelen. We gaan knutselen, schrijven, tekenen, schilderen en plakken. En: nog een verrassingsopdracht! De rode draad van deze dag: verhalen maken. De hele dag mag je kliederen, potjes omstoten, buiten de lijntjes en kaders krassen en als je een dansje wilt doen: dans!
Deze dag hoef je niks te worden. Je bent al.

Kun jij het idee van je afzetten dat alles wat je doet een doel moet hebben?
Kan je je voorstellen dat een dag spelen jouw creativiteit enorm laat toenemen?
Heb je zin in een dag lichtheid? Geen loodzware onderwerpen, maar lucht?

Geef je dan gewoon op!

Wanneer: Vrijdag 23 november van 10 tot 16.30 uur
Waar: Nog nader te bepalen
Kosten: 79 euro, dit is incl alle materialen, lunch, hapjes, drankjes en bubbels
Opgeven: WhatsApp sturen naar 06-45923525 of kijk even op mijn site voor mijn mailadres

Georganiseerd door


Marian Nissink
Schrijver en ondernemer

Mijn cursussen