Online schrijfcursus van drie maanden

Wat gaan we doen

De gure maanden december, januari en februari zijn uitermate geschikt om je gedachten de vrije loop te laten. Misschien zelfs om ze op te schrijven. Inspirerende maanden om je terug te trekken en achterom te kijken naar het afgelopen jaar. Of vooruit kijken: wat wil ik nou écht? Kop thee er bij en laat maar stromen die woorden. Gewoon lekker thuis.

De meeste cursisten hebben het schrijven (her)ontdekt, puur door er mee bezig te zijn. Schrijven hun gevoelens van zich af of laten de blogs zo op het papier denderen. Mag de weggestopte poëzie weer voorzichtig uit de pen vloeien. Staan de gedichten ineens op het vel. Poppen de haiku’s als kleurrijke paddenstoelen uit de grond.
De meeste cursisten staan achteraf bijna altijd versteld van wat ze op papier zetten. Zij weten dat (van zich af) schrijven heelt. Een plek geeft. Troost, of gelukkig maakt.

Wat het grootste probleem vaak is, is het gaan zitten om te schrijven, de tijd er voor nemen. Niet gemotiveerd genoeg zijn. Ook ontbreekt vaak de inspiratie voor onderwerpen.
Of: ‘Wie zit er nou te wachten op wat ik schrijf?’ Herkenbaar?

De motivatie ontbreekt vaak omdat je niet direct resultaat ziet van je schrijfkunst. Schrijf je bijvoorbeeld blogs, reken maar dat ze gelezen worden. Alleen merk jij dat niet altijd. Zie je dat niet terug in likes of reacties. Maar het gebeurt wel. Hoe meer jij publiceert, hoe beter je gezien wordt. Het moet wel vruchtbaar voor de lezer zijn, dat is een voorwaarde. Uiteindelijk wordt deze lezer óf klant, óf ambassadeur. Een indirect netwerk. Maar dat kost tijd en energie. Geen directe, maar lange-termijn omzet. En daarom is vastberadenheid en doorzetten zo nodig bij het schrijven. Naast geloof in jezelf.

Op de Social Media observeert 90% van de lezers, reageert 9% en creëert 1%. Dit zet te denken, toch?

Aan de slag!
Drie donkere wintermaanden krijg je van mij schrijfopdrachten, om de week. Als inspiratiebron. Als stok achter de deur. Als aanscherping. Als leerproces. Schrijf je creativiteit wakker.
Op 1 december 2018 valt de 1e opdracht van mij in je mailbox.

Een mix van stijlen, onderwerpen en gelaagdheid. Een ontdekkingstocht waarbij je gaat graven. Je krijgt totaal verschillende opdrachten, om de week. De ene keer worden de zintuigen gemasseerd of wordt je denken filosofische uitgedaagd. De andere keer gaat het over technieken. Blogs, gedichten, haiku’s, essays, met beelden werken, blog-structuur, storytelling: alles komt een keer voorbij.

De opdrachten stuur je naar mij terug, ik voorzie ze van advies, ik schrap, schaaf, schuur, polijst en vijl. Alles beargumenteer ik uiteraard. Doe er mee wat je wilt.

Maarrr… je mag nog meer schrijfsels naar mij mailen. Stel dat er iets totaal anders uit je pen rolt dan de opdrachten. Dat zo’n opdracht je heeft gestimuleerd om een heel ander onderwerp naar boven te krijgen. Prima, als je maar schrijft!
Dat wat je geschreven hebt, redigeer ik en krijg je met advies terug. Het maximum is vier teksten -in totaal- per maand. Van elk maximaal 500 woorden.

Voor wie is deze cursus?
Deze cursus is voor iedereen. Al heb je nog nooit een woord geschreven. Juist dan is het een geweldige stimulans om je schrijf- en creatiespier op te rekken! Voor ondernemers is het een prachtige stok achter de deur om toch die wekelijkse blog op je site te hebben waardoor je hoger op Google verschijnt. Voor oud-cursisten die anders in een gat vallen ; ).

De kosten voor deze online cursus van drie maanden zijn 75 euro in totaal. Wil je een factuur voor je bedrijf, dan komt daar 21% btw bij op.
Je kunt je opgeven door een mailtje te sturen (niet direct via de site, die reacties krijg ik niet binnen). Heb je betaald, dan ontvang jij je 1e opdracht op 1 december 2018! Heb je vragen, mail me gerust.

To me, the greatest pleasure of writing is not what it’s about, but the inner music that words make — Truman Capote

Georganiseerd door


Marian Nissink
Schrijver en ondernemer

Mijn cursussen