Leer Sumi e inktschilderen

Wat gaan we doen

Maak nu kennis met deze fantastische, eeuwenoude, Oosterse inktschilder techniek!
Op vrijdagmorgen 25 jan, vrijdagmorgen 1 feb, en daarna 1 x per maand.
Rustgevend, een verrijking voor je eigen schildertechniek, de kunst van het weglaten.
Je begint gewoonlijk met Bamboe, maar ook andere plantenmaterialen uit het Maximapark komen aan de orde. Er wordt verteld over de verschillen tussen deze Oosterse techniek, en de Westerse schilderkunst. Er zijn ook veel overkomsten: de inspiratie die de natuur biedt. Maar ook: hoe maak ik een schilderwerk interessant: contrasten, variatie, lijnvoering, volume.
Er zullen ook een paar workshops over dieren gaan, o.a. vogels, maar ook andere dieren. Aan de hand van inkt-lijntekeningen van Picasso blijkt dat de kunst van de eenvoud, het weglaten ook in de Westerse kunst doorgedrongen is.

Waar en wanneer

Start
Locatie Alendorperweg 10a, Vleuten

Sumi e inktschilderen lijkt moeilijk, je kunt niet twijfelen, maar soms heb je opeens leuke toevalstreffers. De materialen (Vrienden) helpen je om een mooi resultaat te krijgen. Alle materialen zoals bamboepenselen, inkt, rijstpapier, zijn op het atelier aanwezig. Wil je het eens proberen? De koffie/thee staat voor je klaar.

  Er zijn nog 6 vrije plaatsen.
Start
Locatie Alendorperweg 10a, Vleuten

Sumi e inktschilderen lijkt moeilijk, je kunt niet twijfelen, maar soms heb je opeens leuke toevalstreffers. De materialen (Vrienden) helpen je om een mooi resultaat te krijgen. Alle materialen zoals bamboepenselen, inkt, rijstpapier, zijn op het atelier aanwezig. Elke keer is er een ander thema, vaak met wat de seizoenen aanreiken. Wil je het eens proberen? De koffie/thee staat voor je klaar.

  Er zijn nog 6 vrije plaatsen.

Georganiseerd door


Martha Goedings
Sumi e inktschilderen, tekenen en schilderen

Mijn cursussen