Beeldhouwen in Frankrijk

Wat gaan we doen

Tussen de heuvels en omgeven door bossen en kuuroorden, zoals Bourbonne-les-Bains, ligt het 450 jaar oude Chateau Melay, waar we je van harte verwelkomen. Chateau Melay is een inspirerende locatie voor een beeldhouwcursus. Men kan buiten werken onder de eeuwenoude bomen, in de zon of in het atelier. Het verblijf rond de cursus is geheel verzorgd. Overnachting inclusief alle maaltijden: het ontbijt, de lunch en het diner met een glaasje wijn.
De cursus start op zondagmiddag om 17.00 uur en eindigt zaterdag na het ontbijt. Van maandag tot en met vrijdag zijn de cursustijden van 9.00 uur tot 13.00 uur. 's Middags en 's avonds kan er doorgewerkt worden. Natuurlijk is er dan ook de mogelijkheid om de omgeving te verkennen of te relaxen in de tuin.

Na informatie over de steen en kennismaking met het beeldhouwgereedschap ga je zelf een stuk natuursteen bewerken. Er wordt voornamelijk gewerkt in Franse kalksteen, een natuursteensoort die vrij eenvoudig met hamer en beitel te bewerken is. Ook andere steensoorten, zoals hardsteen, zijn verkrijgbaar. Gereedschap is aanwezig. In deze cursus doe je alles met de hand.

Door gesprekken met docent en medecursisten, en door technische assistentie ontstaat een proces waarin creativiteit en doorzettingsvermogen je naar een boeiend eindresultaat leiden.

Waar en wanneer

Start
Locatie Nader te bepalen

Informatie over de cursusdata en cursuskosten op www.werkinsteen.nl

  Er zijn nog 12 vrije plaatsen.

Georganiseerd door


Fieke de Roij
Beeldhouwer en docent beeldhouwen

Mijn cursussen