De kunst van geweldloze communicatie

Wat gaan we doen

Je kent het vast wel. Situaties waarbij je in gesprek met de ander (misschien wel steeds met dezelfde persoon of over hetzelfde onderwerp) steeds maar niet bereikt wat je wilt. Je wilt verbinding en het gesprek eindigt steevast in ‘gehakketak’ of ruzie. Je wilt iets duidelijk maken en voor je het weet gaat het weer over de ander in plaats van over jou. Je bent geraakt door iets wat de ander zegt of doet en het lukt je niet daar adequaat op te reageren.

In de workshop gaan we op een leuke manier aan de slag met situaties uit je dagelijks leven. Je ontdekt de basisprincipes van het model ‘Geweldloze Communicatie’ van Marshall Rosenberg en oefent met de stappen. Als het lastig wordt zorgen wij voor de nodige knipoog en jij wordt al spelender wijzer!

Door de workshop:
• lukt het je beter om invloed op een gesprek uit te oefenen zodat de ander meer zal aansluiten op jouw behoeftes en gevoelens.
• ontdek je het voordeel van verbindende communicatie en wordt gestimuleerd om te communiceren op een manier waarop je de ander (echt) ontmoet (los van meningen en oordelen).
• kun je makkelijker duidelijk maken wat voor jou belangrijk is en waarom.

Heb je zin in een gezellige en leerzame avond met een kleine groep (maximaal 10 deelnemers) op een top locatie centraal gelegen in Nederland? Stuur ons dan een bericht of meld je aan via onze Je Hele Zelf Facebook pagina.

Locatie:
In de huiskamer van IJsselstein
Kerkstraat 23, 3401CM IJsselstein

Kosten:
Kosten: 25 euro p.p.
Als je samen met iemand komt betalen jullie het duo-tarief van 40 euro en bespaar je 5 euro p.p.

Georganiseerd door


Linda Hamer en Maaike Schuurman
Je hele zelf

Mijn cursussen